Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

A magyar válogatott ismét a top 50-ben a világranglistán

2020.10.22. 10:50
Közzétette a legfrissebb világranglistát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), amelyen a magyar válogatott öt helyet javítva immár a 47. Az élen továbbra is Belgium áll, Franciaország és Brazília követi.

A Marco Rossi irányította magyar csapat remekül szerepel a Nemzetek Ligájában: négy mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege, amivel második a csoportot vezető Oroszország mögött. A mieink legyőzték idegenben Szerbiát és Törökországot is, az oroszok elleni hazai vereség után Moszkvában bravúros döntetlent értek el. Ráadásul az Eb-pótselejtezőben Bulgáriát is két vállra fektette a válogatott, így novemberben Izland – amely két helyet javítva 39. a rangsorban – ellen vívhatja ki a kontinenstornán való részvételt.

A jó eredményeknek köszönhetően öt helyet javított (és már 47.) a magyar válogatott a világranglistán, és kiszorította a top 50-ből Bosznia-Hercegovinát.

Az élbolyban nem volt változás, ugyanakkor Spanyolország (6.) és Argentína (8.) is előrelépett egy helyet, Uruguay (7.) és Horvátország (9.) kárára. A legtöbbet (hat helyet) Málta javította, a legnagyobbat pedig Románia zuhant: szomszédunk 10 pozíciót visszaesve a 44. a ranglistán.

A következő ranglistát a novemberi válogatott meccsek után, november 26-án teszik közzé.