Koronavírusban meghalt a Magyar Futball Akadémia edzője

2021.03.29. 16:46
Ötvennégy éves korában meghalt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője – számolt be a szomorú hírről a Budapest Honvéd holnapja.

Isa Gábor Kispesten kezdett el futballozni, a Honvéd után pedig az Építők és BKV Előre csapataiban játszott. Utóbbi együtteseknél indult az edzői karrierje, majd 2004 és 2008 között a Honvéd utánpótláscsapatainál dolgozott. 2008 és 2013 között a Vasas Kubala Akadémia utánpótlásedzője volt, aztán visszatért Kispestre, s a mostani volt a nyolcadik szezonja az U15-ös csapat szakmai vezetőjeként. Az UEFA A-licences végzettséggel rendelkező Isa Gábor négy bajnoki címet szerzett a piros-feketékkel, a 2014–2015-ös idényben veretlenül lett első, és a Nike Kupa döntőjébe is bekerült a többek között Szendrei Norberttel, Schön Szabolccsal és Szerető Krisztoferrel felálló Honvéddal. A bajnoki aranyérmek megszerzése mellett több nemzetközi tornán is sikereket ért el a kispesti korosztályos csapatokkal, és volt az év edzője is a Magyar Futball Akadémián – olvasható a honvedfc.hu-n.

A klub tájékoztatása szerint a szakembert két és fél héttel ezelőtt vitték kórházba koronavírus-fertőzéssel. Négy nappal később lélegeztetőgépre került, életét már nem tudták megmenteni.

A Budapest Honvéd Isa Gábort saját halottjának tekinti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport