Bognár György: Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt

2021.06.12. 21:39

Mint megírtuk, a Dánia–Finnország Eb-csoportmeccs 42. percében összeesett Christian Eriksen, a dán labdarúgó-válogatott középpályása.

A játékos életéért hosszú ideig küzdöttek a pályán az orvosok, szerencsére végül sikerült újraéleszteniük őt, és stabilizálniuk az állapotát, de körülbelül 30-40 percig nem lehetett tudni, hogy folytatódhat-e egyáltalán a mérkőzés. 

A történtek után az UEFA közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a mérkőzés 20:30-kor folytatódik, miközben Eriksen állapotáról még mindig nem sokat lehetett tudni. A történtekre mindeközben Bognár György korábbi labdarúgó, a Paksi FC vezetőedzője az M4 Sport szakértőjeként reagált.

Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy hogyan lehetnek ilyen szinten döntésképtelenek

– mondta az UEFA döntésére reagálva.

Bognár György többek közt olyanokat mondott, hogy 

  • „Jó hírt kaptak, miért nem akarnak pályára lépni?”
  • „Teszetosza banda, miért kell 45 perc?”
  • „Nem találják a labdát?”

Mindezt tetézte, hogy Bognár Györgyöt sem a műsorvezető, Berkesi Judit, sem a másik szakértő, Petry Zsolt nem tudta leállítani. 

Mit foglalkozol a dán játékosok lelkiállapotával?

– kérdezte Petrytől. 

A dán válogatott tagjain egyébként a szünet ellenére is látszódott, hogy mélyen érintették őket a történtek. A finnek egy olyan fejes után szereztek győztes gólt, amelyet más esetben a dán kapus, Kasper Schmeichel könnyen lehet, hogy kivédett volna.

Később aztán a dán csapatnak sikerült kiharcolnia egy tizenegyest, de nem sikerült berúgniuk. A mérkőzést így a finnek nyerték. De ennél sokkal fontosabb az, hogy Eriksen – a jelek szerint – remélhetőleg felépül a történtek után. 

  • Hírek
  • Hírek