Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Tilos a dohányzás, a maszkviselés ajánlott a Puskásban

DBZOL20210615051
2021.06.19. 05:57
A Puskás Aréna kommunikációs csapata a szombati Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt egyfajta házirendet vagy – ha úgy tetszik – ajánlást adott ki annak elősegítésére, hogy mind a hatvanezer néző jól érezze magát a találkozón.

A legfontosabb tudnivalók a Puskás Arénába érkezéskor:

Belépés 

Érvényes jeggyel és védettséget igazoló karszalaggal lehet belépni – utóbbit előre fel kell venni a kijelölt 3 budapesti átvételi ponton. Az ajánlott érkezési idősávban lehet a leggyorsabb a bejutás, a jegyen szereplő kapucsoporton célszerű belépni a Puskás Arénába, mert az adott szektorhoz így lehet leggyorsabban eljutni. Az 1XX-as szektorok az alsó, a 2XX-as szektorok a második, a 3XX-as szektorok a harmadik lelátószinten találhatók. Az alsó és a harmadik lelátószint teljesen, a középső lelátószint csak félig körüljárható, és lifttel csak az alsó lelátószintig lehet közlekedni. Mozgáskorlátozott szurkolók előzetes jelzés esetén kaphattak speciális jegyeket, a helyszínen már nincs mód a változtatásra.

Vendéglátás:

A sört úgynevezett repoharakba csapolják, visszaváltva tokent kapnak a vendégek. A token készpénzre nem váltható, a Puskás Arénában készpénzmentes fizetési rendszer működik, Hellopay feltöltőkártyával vagy bankkártyával lehet fizetni – Hellopay feltöltőpontok kizárólag csak az első szinten találhatóak.

Gyermekek:

Javasolják, hogy a 14 éven aluli gyerekeknek tegyenek fel karszalagot, és írják rá a szülők elérhetőségét, így adott esetben könnyen és gyorsan tudnak a szervezők segíteni. A Dózsa György úti és a Stefánia úti külső infóponton lehet átvenni a karszalagokat (Nem kötelező, de erősen javasolt.)

Covid–19:

Ajánlott a folyamatos maszkviselés, a kézfertőtlenítők használata, és lehetőség szerint tartsák be a 1,5 méteres távolságot.

Dohányzás:

A Puskás Arénában mindenhol tilos a dohányzás. A dohányzásra kijelölt helyek a pilonok és töltőlépcsők között találhatók a forgókapuknál.

(Borítókép: Magyar szurkolók a Puskás Arénánál 2021. június 15-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)