Az angolok két Chelsea-játékosa a nyolcaddöntőt is kihagyhatja koronavírus gyanúja miatt

2021.06.22. 14:41
Mason Mount és Ben Chilwell koronavírus-fertőzés gyanúja miatt nem játszik Csehország ellen, Jordan Henderson és Harry Maguire viszont visszatérhet a csoportzáró mérkőzésen.

Hétfőn este derült ki, hogy a skót válogatott középpályása, Billy Gilmour pozitív koronavírus tesztet produkált. Az Angol Labdarúgó-szövetség azonnal reagált, és bejelentette, hogy két játékosuk érintkezett a skóttal, így őket elkülönítik a csapattól. Mason Mountról és Ben Chilwellről van szó, akik csapattársak Gilmourral a Chelsea-ben. A pénteki Anglia–Skócia összecsapáson találkozott a trió, ahol a pályán mintegy 25 percet beszélgettek egymással.

Mount hiányát jobban megérezhetik az angolok, eddig az Európa-bajnokság minden percében ott volt a pályán a válogatottal. Chilwell még nem jutott játékhoz, de csereként égető szükség lehet rá. Mount helyén esélyes, hogy a 17 éves Jude Bellingham kap lehetőséget kezdőként. Az Eb-n eddig nyolc percet töltött a pályán, a horvátok elleni mérkőzésen cserélte be őt Gareth Southgate, Harry Kane-t váltotta akkor. A tehetség a Borussia Dortmund játékosa, a Bajnokok Ligájában rendre szerepelt a kezdőben.

Mindkét angol koronavírus tesztje negatív lett, ám június 28-ig izolálták őket, ami azt jelenti, hogy akár a nyolcaddöntőt is kihagyhatják. 

Ha másodikként zárják a csoportjukat, akkor 28-án kell pályára lépniük a legjobb tizenhat között. Viszont ha megnyerik a csoportot, akkor egy nappal később játszanak, tehát a két elkülönített játékos is ott lehet a mérkőzésen.

Emellet Jordan Henderson és Harry Maguire is lehetőséget kaphatnak, hogy bemutatkozzanak a válogatott színeiben a kontinensviadalon. Gareth Southgate mindkettejüket szeretné játszani az egyenes kieséses szakasz előtt, a csehek elleni találkozó pedig már csak helyosztó, a továbbjutást már kiharcolta a csapat. 

(Borítókép: Mason Mount, Billy Gilmour és Ben Chilwell a Chelsea színeiben –  Alex Caparros/Getty Images)

  • Tippek
  • Bankszámla