Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Vállműtét várhat az angolok sztárjára

GettyImages-1293174018
2021.06.25. 10:29
Marcus Rashford, az angol válogatott támadója csak a labdarúgó Európa-bajnokság után dönt arról, hogy sérült vállát megműtteti-e.

A Manchester United támadója – aki eddig csak csereként kapott lehetőséget a kontinensviadalon – november óta bajlódik a vállával.

Nem vagyok százszázalékosan biztos abban, hogy szükségem van az operációra. Amikor itt végzünk, lesz néhány hetem a pihenésre, és majd akkor eldöntöm, hogyan tovább

– fogalmazott a 23 éves játékos, hozzátéve: nem tudja, mennyi kihagyást jelentene az esetleges beavatkozás.

Rashford a szezon vége felé formahanyatlással küzdött, klubja utolsó tíz meccsén mindössze egy gólt szerzett, és saját bevallása szerint az Eb-n sincs a legjobb állapotban.

„Nem tudom, mi okozza a vállproblémámat, de igazából szinte az egész idényt így csináltam végig. Ha jól tudom, 36 gólban voltam benne, így nem tehetek magamnak szemrehányást. Egyszerűen ilyen a hozzáállásom, minden meccsen ott akarok lenni” – mondta a 23 éves csatár.

Az angolok a magyarok csoportjából továbbjutott németekkel játszanak az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, jövő kedden, a londoni Wembley Stadionban.

(MTI)

(Borítókép: Marcus Rashford fájlalja a vállát. Fotó: Michael Regan / Getty Images)