Szívroham végzett álmában a 19 éves futballistával

2023.04.07. 17:47
Diego Fumero csütörtökről péntekre virradó éjszaka halt meg – álmában hunyt el szívinfarktus következtében. A tragédia megrázta egész Spanyolországot, sőt a futballvilágot.

Diego Fumero, a Juventud Torremolinos játékosa éppen szüleit látogatta meg a húsvéti ünnepek alkalmából Tenerifén, amikor bekövetkezett a tragédia. A 19 éves fiatalembert nemrégiben szerződtette a Málaga melletti klub, a játékos egyetemi tanulmányai mellett futballozott, kriminológiát tanult a málagai egyetemen, most volt elsős. 

Fumero otthon, Tenerifén a Grupo Compostelana CD Puerto Cruz játékosa volt, de amikor felvették a málagai egyetemre, átigazolt a helyi csapatba. 

„Tiszta lelkű, becsületes, csendes, vidám srácot vesztettünk el, egy kiváló játékost, akit pillanatok alatt befogadott a csapat. Rövid idő alatt együttesünk erőssége lett. Halála mindannyiunkat lesújtott – olvasható a klubelnök Alain Patrick közleményében.

Margarita del Cid, Torremolinos polgármestere is kifejezte együttérzését:

„Őszinte részvétem a családnak és a barátoknak az önkormányzat nevében. Óriási veszteség ez a klubnak, Diego szüleinek és Torremolinos városának.”