Szoboszlai Dominik új posztriválist kaphat Liverpoolban

Futballbazár: átigazolások, piaci hírek

2023.07.20. 21:18
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mára zárjuk átigazolás-figyelőnket, holnap ismét jelentkezünk a legérdekesebb átigazolásokkal és pletykákkal.

  • Még egy kapusátigazolás az estére, James Trafford a várakozásoknak megfelelően a Burnley-ben folytatja a pályafutását.

    Az U21-es angol válogatottal Európa-bajnokságot nyerő hősről itt írtunk bővebben.

  • Végre pont került André Onana régóta húzódó ügyére, a kapus 47,2 millió fontért (55 millió euróért) igazolt az Intertől a Manchester Unitedhez.

    A kameruni válogatott játékos ötéves szerződést kötött, további egy év hosszabbítási opcióval.

    A 27 éves futballista új csapatánál ismét együtt dolgozhat korábbi amszterdami trénerével, Erik ten Haggal.

  • Az ukránok nehézsúlyú bokszvilágbajnoka, Olekszandr Uszik az élvonalbeli labdarúgásban is kipróbálja magát: már a hónap végén bemutatkozhat a hazai bajnokság első osztályában szereplő Polisszja együttesében, amelyhez egy szezonra szóló szerződést írt alá – írja az MTI.

    A zsitomiri klub bejelentése szerint Uszik a 17-es számot viselve lép pályára a csapatban, várhatóan már az első bajnoki fordulóban, a Veresz Rivnye otthonába kiírt jövő szombati meccsen.

    A 36 éves ökölvívó, aki négy profi világszervezetnél  Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO), Nemzetközi Bokszszervezet (IBO)  is őrzi a vb-címet, a ringben mindmáig veretlen: eddigi 20 fellépését kivétel nélkül megnyerte, 13-at kiütéssel. Amatőrként 2012-ben olimpiai bajnok lett Londonban a 91 kilogrammosok súlycsoportjában.

    A futballal már korábban is megpróbálkozott: tavaly februárban a Polisszja színeiben csereként lépett pályára egy barátságos mérkőzésen. A zsitomiri alakulat a 2022–2023-as szezonban első lett az ukrán bajnokság másodosztályában, és feljutott az élvonalba.

  • A The Times értesülése szerint az angol válogatott csapatkapitánya és gólrekordere nem hosszabbítja meg szerződését a Tottenhammel, és újfent jelezte csapatának, hogy a Bayern Münchenbe kíván szerződni.

  • A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, az André Onanát elveszítő Inter figyelme München felé fordulhat. A Manchester Unitedhez távozó kapus helyére a Bayernnél vészmegoldásként szerződtetett Yann Sommer lehet a milánóiak új kapusa, a lap szerint a fekete-kékek a következő két nap során ajánlatot is tesznek rá. A hírek szerint 4 millió euró körüli összegért vinnék a kapust.

  • A magyar válogatott bal oldali mindenese után a Newcastle 32 éves kapusa, Karl Darlow is érkezhet a Bournemouthhoz.

  • A Bild információja szerint a BVB Marcel Sabitzerrel erősítené meg a keretét. A korábbi lipcsei kiválóság két éve 15 millió euróért érkezett a müncheniekhez, de ott nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, az előző idényt a Manchester Unitednél fejezte be kölcsönben.

  • Donny van de Beek több mint fél év kihagyás után a Lyon elleni felkészülési mérkőzésen visszatérhetett a pályára sérülését követően, ennek örömére el is döntötte az 1–0-s sikerrel záruló összecsapást.

    A lefújást követően a jövőjéről is faggatták a holland középpályást, aki mondott is valamit, meg nem is.

    Nagyon nehéz megmondani, mit hoz a jövőm. Igen, maradhatok, ugyanakkor arra is van esély, hogy távozom, szóval minden lehetőség nyitott még. Jelenleg arra koncentrálok, hogy minél jobb formába kerüljek.

  • A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy az NB I-ben szereplő Újpest szerződtetheti a korábbi 45-szörös román válogatott Ionel Ganea fiát, Georgét. A lap szerint a 24 éves csatár érkezését az orvosi vizsgálatokat követően, pénteken jelenthetik be.

  • A Mundo Deportivo értesülése szerint a Manchester City csúcsgázsival próbálta elcsábítani Alejandro Baldét Barcelonából, de a fiatal balhátvéd inkább marad a katalánoknál.

    Mint írtuk, 2028-ig hosszabbít a 19 éves spanyol válogatott játékos.

  • Gera Zoltán, aki két csapatban is szerepelt a Premier League-ben –  a West Bromwich Albionban és a Fulhamben –, úgy vélekedett, azzal, hogy Kerkez a Bournemouthhoz szerződött, nagyon jó helyre került – írja az MTI.

    Szerintem senki nem kétkedik abban, hogy jelen pillanatban a Premier League a legerősebb bajnokság a világon. Oda szeretnének menni a játékosok játszani, és hogyha ott, abban a csapatban jól játszik, megállja a helyét, kiemelkedik, akkor nyilván lehet följebb is lépni. De azért maradjunk annyiban, hogy egy Premier League-ben, egy Bournemouthban játszani nem kis dolog. Hogyha megnézzük, hogy milyen játékosokat igazoltak az elmúlt időszakban, akkor azt látjuk, hogy 25 és 15 millióért vettek játékosokat, ezt más csapatok nem tudják megtenni, akár egy Lazio, akár egy Benfica sem

    – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a szakember.

    Gera kiemelte, az az agresszivitás, amivel Kerkez rendelkezik, nagyon ritka a futballban, „egy az egyben szinte nem lehet őt megverni, támadásban is nagyon bátran belép a játékba”.

    Hozzátette, az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként azt látta, hogy a védő nagyon gyorsan fejlődött.

    Gera szerint Szoboszlai és Kerkez érkezése akár megerősítheti a Wolverhamptont abban, hogy ne adja újra kölcsön Bolla Bendegúzt, és kipróbálja, mire képes a Premier League-ben.

  • Máté Csaba irányítja a zöld-fehéreket.

  • Angol lapértesülés szerint a Liverpool a PSG középpályásával, Marco Verrattival erősítené meg a keretét.

    Jürgen Klopp ebben az átigazolási időszakban már Szoboszlai Dominikot és Alexis Mac Allistert is szerződtette, ők tegnap pályára is léptek már új klubjukban.

  • Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nagy előrelépés Kerkez karrierjében, hogy a Premier League-ben szerepelhet – írja az MTI.

    Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouthnál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében

    – nyilatkozott Rossi az MLSZ honlapján.

    Hozzátette, Kerkez nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, bőven van még benne potenciál.

    Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái a Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni

    – fogalmazott az olasz szakember.

  • Harvey Barnes 38-39 millió fontért érkezik a másodosztályba csúszó Leicester Citytől a Newcastle Unitedhez.

    A 25 éves szélső már meg is állapodott szerződése részleteiről új klubjával.

    Mindez azt is jelenti, hogy Saint-Maximin hamarosan valóban Szaúd-Arábiába igazol.

  • A 21 éves Brian Brobbey az Evertonnál folytathatja a pályafutását. A 2021-ben szabadon igazolhatóként az RB Leipzighez igazoló támadó egy éve közel 17 millió euróért került vissza Amszterdamba, ahol 14 gólt szerzett az előző idényben.

    A Bundesligában nem járt túl sok szerencsével, a liverpooliak abban reménykednek, hogy a Premier League jobban fekszik neki.

  • A Juventusnál nyolc idényt lehúzó Juan Cuadrado az Interhez igazolt. A 35 éves kolumbiai szélső szerződése lejárt a torinóiaknál, így ellenérték nélkül váltott klubot.

    Cuadrado egyéves szerződést kötött a BL-döntőssel, ahol 2,5 millió euró körüli összeget kereshet majd.

  • Alekszandar Mitrovics rossz néven vette, hogy a Fulham két szaúdi ajánlatot is elutasított, elmondása szerint soha többé nem hajlandó a londoniaknál játszani.

    Az al-Ahli kiszemeltje az előző idényben 24 bajnokin 14-szer volt eredményes a PL-ben, a Fulham színeiben eddig 205 fellépésen 111 találat volt a mérlege.

  • Nem sokáig búslakodik a City Mahrez elvesztésén, a hírek szerint már meg is van az utódjelölt Manchesterben: a Barcelona 26 éves brazil szélsője, Raphinha a kiszemelt.

    A katalánok egy évre 58 millió euróért szerződtették a támadót, aki az előző idényben 10 gólig és 12 gólpasszig jutott.

    Raphinha számára nem lenne ismeretlen az angliai légkör, hiszen a Leeds Unitedet erősítette korábban, a 2021–2022-es PL-idényben 11-szer volt eredményes.

  • A londoni „kékek” továbbra is nagyon szeretnék Moises Caicedót, ezért már 80 millió fontot, plusz teljesítménytől függő bónuszokat ajánlottak a 21 éves ecuadori szűrőért.

    Más kérdés, hogy a Brighton már többször is kifejtette, hogy Declan Rice-szal helyezik egy polcra saját középpályásukat, az Arsenal pedig 105 millió fizetett érte a West Hamnek, szóval valószínűleg hamarosan jön a sokadik kikosarazás is.

  • Hivatalos lett Xavi Simons Párizsba szerződése, majd lipcsei kölcsönadása is. A 20 éves támadó középpályásról itt írtunk.

  • Bejelentette Rijad Mahrez érkezését a szaúdi al-Ahli. Az algériai válogatott szélsőt 30 millió fontért szerződtette új klubja a BL-győztes Manchester Citytől.



    A 32 éves támadó szerződése még két évig volt érvényes az előző idényben triplázó angol együttesnél, ahová 2018-ban 60 millió fontért igazolt.

    A rendkívül alulértékelt trófeavadászról nemrégiben portréval is jelentkeztünk.

  • Szerdai átigazolásfigyelőnket itt nézheti vissza!

  • Újabb nap a nemzetközi és honi átigazolási piacon, tartsanak velünk!