Magyar csatárt igazolt a Bayer Leverkusen

A legfontosabb keddi átigazolási hírek a labdarúgás világából

Székely Márton
2023.08.15. 18:56
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mára bezár a bazár, szerda reggel folytatódik az átigazolásokkal foglalkozó hírfolyamunk! 

  • Kepa Arrizabalaga a bejelentésekor arról beszélt, reméli, hogy a teljesítményével kivívja magának a helyet a csapatnál. A spanyol hálóőrt a Chelsea-től vette kölcsönben egy szezonra a Real Madrid, mert Courtois megsérült. 

    Ez egy legendás klub 

    – mondta a sajtótájékoztatón. 

    Úgy tűnik, hogy Florentino Pérez klubelnök is kicsit elköteleződött Kepa irányába, hiszen ugyanezen az eseményen elmondta, hogy a kapusnak voltak még nagy ajánlatai, de mindenképpen a Real Madridot szerette volna választani.

  • Bejelentette az Arsenal, hogy egy évre kölcsönvette David Rayát a Brentfordtól. A szerződésben vásárlási opciót is rögzítettek a felek. A 27 éves kapus az előző idényben az összes bajnokit végigvédte a klubjában. A spanyol válogatottban tavaly tavasszal debütált, azóta megnyerte a Nemzetek Ligáját.

    Az Arsenal sportigazgatója szerint ezzel a kölcsönszerződéssel meglesz a mélysége a csapatnak ahhoz, hogy minden versenyben megállja a helyét.

  • Fabrizio Romano értesülései szerint az al-Hilal még a mai napon bejelenti Neymar érkezését. Hétfőn minden szerződést aláírt a klub és a játékos is. 

    A L’Équipe hétfő reggel már arról írt, hogy eldőlt a Neymar-ügy: nincs barcelonai kitérő, és nincs több kérdés, a brazil labdarúgó megegyezett az al-Hilallal, utóbbi pedig a Paris Saint-Germainnel is.

    A FRANCIA SPORTLAP ÚGY TUDJA: NEYMAR 2+1 ÉVRE ÍR ALÁ, ÉS MÁR ETTŐL A SZEZONTÓL A SZAÚDI LIGÁBAN SZEREPEL. VÁRHATÓN HÉTFŐN REPÜL ÚJ ÁLLOMÁSHELYÉRE, ÉS KEDDEN ÁTESIK A KÖTELEZŐ ORVOSI VIZSGÁLATOKON.

    A 31 éves csatárért – információk alapján – körülbelül 80 millió eurót fizetnek a szaúdiak, ami a jutalékokkal megközelítheti a 100 millió eurót is.

    Neymar párizsi szerződése 2025 nyaráig érvényes, a korábbi hírek alapján pedig az éves fizetése 100 millió euró körül lehet az al-Hilalnál.

  • A Kecskeméthez igazolt Zsótér Donát, miután az előző idény végén távozott az NB I-ből kieső Honvédtól. Zsótér 2017-ben megnyerte a bajnokságot a Honvéddal, aztán három évet töltött el az Újpestben, majd újra a kispestiekhez került. Az újpesti időszak alatt meghívót kapott Marco Rossitól is a válogatottba, de sérülés miatt nem tudott pályára lépni.

    Banó-Szabó Bence sajnálatos sérülése miatt klubunk minden követ megmozgatott, hogy az átigazolási időszak lejárta előtt egy kreatív, sokoldalú középpályással tudjuk bővíteni csapatunk keretét

    – írja a KTE a klubhonlapon. 

    Nagyon szimpatikus, amit eddig kívülről láttam, hiszen erős egységet képez az egész klub. Több dolgot kellett mérlegelnem a folytatást illetően, de most alapvetően a szívemre hallgattam. Pontosan olyan környezetbe, olyan társak közé, olyan jól felépített klubba vágytam, ami a KTE-t jellemzi, ez feküdhet számomra most a leginkább. Komoly célokkal érkeztem, minden segítséget meg akarok adni a pályán, amivel a csapatnak és a társaknak a hasznára tudok válni, mindezt úgy, hogy a legjobb formámat nyújtom. Nem ismeretlen a gárda számomra, hiszen Vágó Leventét gyerekkorom óta ismerem, Belényesi Csabival az utánpótlásban futballoztunk együtt, míg Májer Milán és Banó-Szabó Bence a Honvédban voltak csapattársaim, a beilleszkedéssel tehát nem lesz gond

    – nyilatkozta a kecskeméti honlapnak Zsótér. 

  • Durván egy hónapja keringenek a hírek, hogy a West Ham 30 millió fontért megvenné a Manchester United lebőgött csapatkapitányát, Harry Maguire-t. Ennyi idő alatt a játékos megegyezett a West Hammel, de a Manchester Uniteddal még pénzügyi egyeztetés zajlik, amit már úgy tűnik, hogy nem fog megvárni a West Ham. Ezek szerint ugyan még felkavarható az állóvíz, de nem valószínű, hogy ez az üzlet végbemegy majd. 

    Maguire alapember az angol válogatottban, de az előző idényben sem jutott sok játéklehetőséghez a csapatában. Gareth Southgate már figyelmeztette, hogy csak akkor számít rá a nemzeti együttesben, ha nem a kispadról nézi a meccseket a klubjában. 

  • Rico Lewist az egész világon óriási tehetségnek tartják, a Manchester City is így van ezzel. A még csak 18 éves védő a City akadémiájáról érkezett a felnőttcsapatba, az előző idény sikereinek is részese volt. Az egyeztetések május óta folynak a csapat és a fiatal képviselői között, Lewis szerződése pedig 2028-ig szól. 

    Rico Lewis tavaly novemberben először lépett pályára a BL-ben, a Sevilla elleni meccsen pedig gólt is szerzett, amivel a legfiatalabb játékos lett, aki az első BL-meccsén betalált. Az előző rekordot egy bizonyos Karim Benzema tartotta. 

  • A L’Equipe francia sportlap információi alapján az AS Roma szerződtette Leandro Paredest, illetve nagyon közel áll egy másik PSG-játékos, Renato Sanches megszerzéséhez is.

    A lap kiemelte: a két játékossal nem terveznek a Paris Saint-Germainnél, Paredes esetében pedig már régóta zajlanak a tárgyalások a rómaiakkal, hétfőn végül sikerült dűlőre jutni.

    Ezek értelmében a 29 éves védekező középpályás 2+1 évre írt alá az AS Romához, amely több mint 2,5 millió eurót fizet az argentin világbajnokért. Utóbbi szerződése 2024 júniusáig élt a PSG-nél. Az átigazolási díj összértéke a bónuszokkal elérheti a 4,5 millió eurót.

    Leandro Paredes korábban már két alkalommal (2014–2015, 2016–2017) játszott az AS Romában, míg az előző idényben kölcsönben a Juventusban szerepelt, amely azonban nem élt a szerződésben rögzített 22 millió eurós kivásárlási árral. Az elmúlt hetekben intenzíven érdeklődött utána az Atlético Madrid és a Galatasaray, a játékos azonban a rómaiak ajánlatát részesítette előnyben.

    Az AS Roma nagyon közel áll egy másik létszám feletti párizsi légiós megszerzéséhez is. A portugál középpályás Renato Sanches kölcsönbe érkezhet hozzájuk, 15 millió eurós kötelező vételi opcióval, ami a lejátszott mérkőzések számától függ.

  • Eredetileg 70, aztán 88 millió fontot kínált a Manchester City Lucas Paquetáért a West Hamnek, ám egyik ajánlatot sem fogadta el a klub. A 25 éves brazil támadó középpályást azonban nagyon szeretné megkaparintani a City – ezt azért sejtik a West Hamnél is. 

    Fabrizio Romano úgy tudja, újabb ajánlattételre készül a Manchester City, miközben Jeremy Dokut is próbálja megszerezni Pep Guardiola csapata. 

  • A 16 éves korosztályos válogatott Szép Mártont leigazolta a Bayer Leverkusen U17-es csapata. A győri nevelésű játékost a Fehérvár FC-től szerezte meg a német klub, a magyar labdarúgó pedig akár már szerdán, a Düsseldorf ellen bemutatkozhat – írja a Sportal.

    Az oldal szerint a fiatal játékos már évek óta kapcsolatban van a Leverkusennel, többször is járt edzésen a csapatnál. Azt kellett megvárni, hogy betöltse a 16. életévét, hogy külföldre igazolhasson. 

    Szép egy hosszú Instagram-posztban ír az átigazolásról. Ebben megjegyzi:

    Végre eljött a nap, amire az elmúlt három évben nap mint nap tudatosan készültem, a nap, amikor külföldre szerződöm! Egy fejezet most lezárult, de a munka csak most kezdődik igazán, és én készen állok rá!

  • A magyar válogatott Kerkez Milost immár egy hónapja soraiban tudó Bournemouth az amerikai válogatott Tyler Adamsre is kivetette a hálóját.

    A Premier League-klub angol sajtóhírek szerint kifizetné a Leeds Unitednak a 24 éves védekező középpályás 20 millió fontos kivásárlási árát.

    Adams a New York RB nevelése, és 2019 elején került a testvérklub RB Leipzighez. Utóbbitól tavaly nyáron 15 millió fontért igazolt az akkor még élvonalbeli Leedshez. A csapat a szezon végén búcsúzott a PL-ből, a futballista 26 tétmeccsen lépett pályára  24-szer a bajnokságban , és a 11. búcsúzója lehet a tabellán 19. helyen végzett, így kieső gárdában.

    A futballistánál egy ideig élt a Chelsea-vonal is, de a hét elejéig véglegesen eldőlt, hogy nem kerül a londoniakhoz.

  • A Monaco labdarúgócsapatában folytatja karrierjét a svájci válogatott Denis Zakaria.

    A francia egyesület közösségi oldalán közölte: öt évre szóló megállapodást kötöttek a védekező középpályással.

    Olasz sajtóhírek szerint a Monaco 20 millió euróért jutott Zakaria játékjogához, amit négy részletben rendez majd.

    A 26 éves futballista a Servette nevelése, később megfordult a Young Boys, a Mönchengladbach, a Juventus és a Chelsea gárdájában. A franciák az olaszoktól vették meg, de a torinóiak az előző idényre a londoniaknak adták kölcsön Zakariát. A 49-szeres válogatott a Chelsea-ben peremembernek számított, a szezonban 11 tétmérkőzésen lépett pályára a színeikben.

  • Immár Szalai Attilával a soraiban a Hoffenheim hétfőn este 4–1-re győzött a labdarúgó Német Kupa első fordulójában a harmadosztályú Lübeck otthonában.

    A 35-szörös magyar válogatott védő ezen a találkozón mutatkozott be új csapatában,

    amelyhez nyáron került a török Fenerbahce együttesétől.

    A 25 éves Szalait a cserék közé jelölték, majd a második félidőre állhatott be. A szünetben 1–1 volt az állás.

    A Bundesliga hét végi nyitófordulójában a Hoffenheim azt a Freiburgot fogadja, amely Sallai Roland személyében ugyancsak foglalkoztat magyar válogatott futballistát.

  • A Chelsea labdarúgócsapata hétfőn este hivatalosan is bejelentette Moises Caicedo szerződtetését. A futballistával 8+1 évre szóló megállapodást kötöttek.

  • A tegnapi nap híre volt, hogy Mosers Caicedo 115 millió fontért a Chelsea játékosa lesz. Éjszaka érkezett a hír Fabrizio Romanótól, hogy Romeo Lavia megegyezett a Chelsea-vel, a klub pedig 50 millió fontért megvenné a 19 éves középpályást a Southamptontól. 

    Ez a hír nem csak azért fontos, mert egy 19 éves tehetség kerül a Chelsea-hez, hanem mert az utóbbi napokban minden arról szólt, hogy a Liverpoolhoz kerül az ifjú titán.

    Lavia fiatal kora ellenére alapembere volt az előző idényben a Premier League-től utolsó, 20. helyen búcsúzó Southamptonnak, ebben a szezonban azonban még nem lépett pályára. Sajtóhírek szerint azért nem, nehogy megsérüljön, és így jelenlegi klubja rosszabb alkuhelyzetbe kerüljön a kérőkkel szemben…

    Lavia egy évvel ezelőtt még a Manchester City akadémiáján szerepelt, a S'oton 12 millióért hozta el onnan.

  • A Chelsea 115 millió fontért vásárolta meg Moises Caicedót a Brightonból – pedig a Liverpool is 111 milliót ajánlott a középpályásért.

    A Bayernnél beismerték, hogy benézték a kapusigazolást. Avagy hogyan nem sikerült megszerezni a németeknek Kepa Arrizabalagát. A spanyol kapus érkezését tegnap hivatalosan is bejelentették. 

    Neymar elfogadta a szaúdi ajánlatot, és az al-Hilalnál folytatja. 

  • Ismét itt a Futballbazár, a labdarúgás világának átigazolásaival foglalkozó hírfolyamunk.