Mérkőzés helyett vért adott a futball-vb meglepetéscsapata

2023.09.11. 12:54
A katari világbajnokságon meglepetésre negyedik helyezett marokkói labdarúgó-válogatott utolsó Afrikai Nemzetek Kupája selejtező mérkőzését játszotta volna Libéria ellen, azonban a természeti katasztrófa miatt elhalasztották a szombati találkozót. A válogatott játékosai és a szakmai stáb tagjai azonban így sem tétlenkedtek: véradással segítettek a sebesülteken.

„A válogatott tagjai szolidaritásból adnak vért a földrengés áldozatainak” – olvasható a marokkói válogatott videóján, amelyet a közösségi médiában hoztak nyilvánosságra. 

Péntek éjjel 6,8-as erősségű földrengés rázta meg Marokkót, aminek következtében már több mint 2000 ember életét vesztette, és legalább ugyanennyien megsérültek.

Nemzetközi adomány is érkezett már az országba, többek között Cristiano Ronaldo, a 201-szeres portugál válogatott csatár és Eb és BL-győztes világsztár az adományküldést követően marrákesi luxusszállodáját is felajánlotta az otthon nélkül maradt áldozatok számára: a négycsillagos hotelben teljes ellátást is biztosít az ott tartózkodóknak.

A marokkói válogatott az elmaradt szombati összecsapás eredményétől függetlenül már kiharcolta a részvételt az Afrikai Nemzetek Ligája 24 csapatos döntőjében. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor rendezik meg a csoport utolsó összecsapását, ha egyáltalán sor kerül a téttel már nem bíró találkozó pótlására.