A közép-amerikai válogatott másodedzője a mérkőzés alatt vesztette életét

2023.09.13. 10:03
Kedd este felkészülési mérkőzésen Costa Rica labdarúgó-válogatottja 1–4-es vereséget szenvedett az Egyesült Arab Emírségektől, de az eredményen túl egy tragikus hírrel kellett szembenéznie a közép-amerikai csapatnak: másodedzője, Erick Rodríguez Santamaria a mérkőzés alatt vesztette életét.

Az eredményen túl a mai nap nagyon szomorú számunkra. Elvesztettünk egy barátot, egy nagyszerű szakembert, de mindenekelőtt egy kiváló embert. Nyugodjon békében, Erick professzor úr!

– írja a Costa Rica-i Labdarúgó-szövetség közleményében. A közép-amerikai válogatott Zágrábban csapott össze felkészülési mérkőzés keretein belül az Egyesült Arab Emírségekkel, de a találkozó helyszínére tartó utat félbe kellett szakítani az időjárási körülmények miatt, és Amszterdamban landolt a Costa Rica-i csapat repülőgépe. 

Az út közben a válogatott másodedzője, Eric Rodríguez Santamaria egészségügyi problémákra panaszkodott, így a stáb úgy döntött, a szakember nem utazik tovább a csapattal Horvátországba, hanem Amszterdamban kórházba szállítják.

Sajtóinformációk arról szólnak, hogy a 49 éves segédedző állapota egyre jobban romlott, majd éppen a Costa Rica – Egyesült Arab Emírségek-találkozó ideje alatt vesztette életét, a gyászhírt a játékosokkal pedig a félidei szünet alatt közölték. A haláleset pontos okai egyelőre ismeretlenek, hivatalos forrásból még nem érkezett tájékoztatás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport