Rohamosan romlik a német labdarúgás legendájának egészségügyi állapota

2024.01.03. 20:37
Sajtóértesülések szerint az elmúlt hetekben jelentősen romlott Franz Beckenbauer, a német labdarúgás legendájának egészségügyi állapota. A játékosként és edzőként is világbajnok korábbi sportolóért az egész futballvilág társadalma aggódik.

Ha most azt mondanám, hogy jól van, akkor hazudnék, és nem szeretnék hazudni. Nem érzi jól magát, az állapota rendkívül hullámzó

– árulta el Walter, Franz Beckenbauer testvére a Spiegel című német lapnak, majd hozzátette, hogy a legendás labdarúgó állapota április óta romlik vészesen.

A 78 éves korábbi sportoló egészségügyi problémái miatt az elmúlt években különböző műtéteken esett át, így már két szívműtétje volt és csípőprotézist is kapott. Emellett látását egyik szemére elvesztette, valamint kiemelték, hogy az utóbbi hónapokban leginkább memóriája és ítélőképessége romlott.

„Franz mindig azt mondta, hogy az egészség a legfontosabb dolog az életben. Jelenleg ez nincs meg neki, de reméljük, hamarosan újra jobban lesz” – tette hozzá Lothar Matthäus.

A „Császár” becenéven is emlegetett Beckenbauer zseniális labdarúgó- és edzői karriert tudhat magáénak, január másodikán pedig bemutatták az ARD műsorán a róla készült dokumentumfilmet.