Ezért a brutális belépőért börtön járna, rossz nézni Mbappé bokáját

2024-02-07T214311Z 308764730 UP1EK271OBXTZ RTRMADP 3 SOCCER-FRAN
2024.02.08. 06:59
Hajszálon múlt, hogy Kylian Mbappé labdarúgó pályafutása nem ért drasztikus véget a játékos 25 éves korában. Szerda este a Francia Kupa nyolcaddöntőjében a Brest védője, Lilian Brassier a 69. percben teli talppal rácsúszott a PSG csillagának bokájára, amely vérfagyasztó szögben hajlott meg. Mindenki azt hitte, vége Mbappé pályafutásának, szerencsére hosszas ápolás után a csatár folytatni tudta a játékot. Brassier-t második sárgával kiállították.

A gyengébb idegzetűeknek nem ajánljuk a most következő jelenet megtekintését.

Szerda este történt, a PSG–Brest Francia Kupa-nyolcaddöntő mérkőzésen, a 69. percben, a párizsiak 2–1-es vezetésénél. Kylian Mbappé, a hazaiak csatára, az első gól szerzője a felezővonalnál labdát kapott, és megindult (volna) a bretonok kapuja felé. De csak volna, mert hátulról érkezett teljes lendülettel Lilian Brassier, a Brest védője, és teli talppal rátaposott Mbappé bal bokájára:

A világsztár bokája derékszögben behajlott, az ember azt hitte, Mbappénak annyi, vége a karrierjének. Fájdalmasan vonaglott a földön, miközben a bíró felmutatta Brassier-nek a sárga lapot, a másodikat, amely a pirosat vonta maga után.

A Marca szerint ezért a belépőért börtön járna...

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Mbappét kemény fából faragták, hosszas ápolás után folytatni tudta a játékot, és úgy tűnik, nem szenvedett komolyabb sérülést. 

Mbappé rúgta egyébként az első gólt, nehéz szögből, hatalmas erővel a hosszú sarokba:

 A fotón látszik is, hogy a világbajnok beleadott apait-anyait:

Ez volt Mbappé harmincadik gólja a szezonban, és még csak februárt írunk.  

(Borítókép: A Brest játékosa, Lilian Brassier sárga lapot kap Benoit Bastien játékvezetőtől, miközben a Paris St. Germain játékosa, Kylian Mbappé a földön fekszik. Fotó: Stephanie Lecocq / Reuters)