új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 39’

    Újabb labdaeladás a Fradi részéről, majd Podence került óriási ziccerbe, de a kapu torkából nem tudott gólt lőni, nagy szerencséje volt a hazaiaknak.

  • 37’

    Újabb magyar labdavesztés okozott bonyodalmat, Cissé adta el a játékszert, amelyből Podence tökéletesen ugratta ki Fortuniszt. A görög válogatott támadó ziccerben lépett ki Mmaee szorításában, lövése viszont centiméterekkel elkerülte a kaput. Ez volt a mérkőzés legnagyobb helyzete. 

  • 37’

    Fortunisz adta el a labdát, Kodro aztán a félpályáról kapura emelt, de Paszhalakisz ettől egyáltalán nem ijedt meg, simán övé lett a játékszer.

  • 34’

    Paszhalakisz pontatlan kirúgása után Zachariassen tört kapura, majd 16 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt. Gyenge kísérlet volt – ebből több is lehetett volna. De legalább újra helyzetet jegyezhettünk fel a magyar csapatnál. 

  • 32’

    Hezze rúgta fel Maigát, de megúszta figyelmeztetéssel. Aztán Recosz rúgott oda Varba Barnabásnak, a sárga nála sem villant. Az ezt követő szabadrúgásból indult a Fradi, megint Civic kapta a labdát, aki középre adott, de ezúttal is Paszhalakisz volt a végállomás. 

  • 30’

    Fortunisz adott be jobbról remekül, a labdát aztán El-Kabi fejelte a kapu fölé nem sokkal 11-12 méterről. A Ferencváros ezekben a percekben alig tudja kihozni a labdát saját térfeléről. 

  • 27’

    Civic tekert középre balról, a labda Paszhalakisz ölében landolt. Pár másodperccel később Podencét kellett ápolni Wingo kemény belépője után. A balszélső aztán tudta folytatni a mérkőzést.

  • 25’

    Egyre támadóbb felfogásban játszik a görög csapat, kontrollálja a játékot. Podence bal szélről érkező beadására El-Kabi érkezett, aki fejjel próbálta megjátszani a labdát, de a célterületre nem volt veszélyes. Az ebből következő sarokrúgás sem vont maga után különösebb izgalmakat. 

    De annyi bizonyos, hogy most hosszú percek óta nem volt momentuma a Ferencvárosnak. 

  • 23’

    Abu Fani szórta el a labdát a saját térfelén, aztán jött egy sarkazós megoldás a vendégek részéről, végül a zöld-fehér védők tisztáztak.

  • 20’

    Megint bizonytalankodik a magyar védelem, labdavesztés a vége, amelyből végül Horta lőtt középről, nagyjából 18 méterről, de próbálkozása nem talált kaput. Néhány pillanattal később megint Horta volt a főszerepben, de beadása nem csapattárshoz érkezett. 

  • 19’

    Wingo tisztázott szögletre becsúszva, egy szép variáció után Fortunisz vágta bele a labdát az előtte álló Civicbe. Ezek most az Olympiakosz pillanatai.

  • 17’

    CIssé bizonytalankodott, majd szögletre rúgta a labdát. A szöglet után Fortunisz és Podene kombinált, a középre érkező labdát viszont Mmaee fejelte a mezőnybe. 

  • 15’

    Egy szép bejátszás után André Horta lőtt, a labda Mmaee testéről szögletre pattant. A sarokrúgás nem hordozott magában veszélyt, Dibusz magabiztosan húzta magához a labdát.

  • 10’

    Egy csúnya labdavesztés után André Horta lőtt kapura 18 méterről, a labda aztán a blokkról oldalra pattant. A másik oldalon Marquinhos lódult meg a bal szélen, de lövésig ő sem jutott. 

  • 9’

    Az első mérkőzésen eredményes El-Kabi kapta volna a bal szélen a kiugratást, de Mmaee partvonalon túlra kotorta a játékszert. Néhány pillanattal később Fortunisz beadása érkezett a jobb szélről, de Cissé észnél volt. Éledezik az Olympiakosz.

  • 6’

    Az FTC támadó szellemben kezdte a mecset, az Olympiakosz a védekezésre fekteti  a hangsúlyt. Egyelőre alig van a görögöknél a labda. Egy fejpárbaj után Marquinhos maradt néhány pillanatra a földön, de folytatja a játékot. 

  • 4’

    Fortunisz buktatta Kodrót a tizenhatos jobb sarkánál. A szabadrúgás után a védők kifejelték a labdát, aztán Civic lőtt vissza, de ebből sem alakult ki veszély a vendégek kapuja előtt. Jöhet az Olympiakosz. 

  • 2’

    A bal oldalon vezetett támadást a Fradi, de a görög csapat védői aztán elcsenték a labdát a hazai támadóktól.

  • 1’

    A Ferencváros játékosai indították útjára a labdát.

  • A hazaiak zöld-fehérben futottak ki a Groupama Aréna gyepére, az Olympiakosz játékosai a vendégszerelésükben (sárga-szürke) játszanak ma este.

  • A magyar és görög rekordbajnok nyilvánosságra hozta kezdőcsapatai összeállításait, amelyek értelmében az alábbi hadrendben futnak ki a pályára a csapatok:

    • Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, I. Cissé, Civic – Zachariassen, Abu Fani, Maiga, Marquinhos – Varga Barnabás, Kodro.
    • Olympiakosz Pireusz: Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, David Carmo, Ortega – Chiquinho, André Horta, Hezze – Fortunisz, El-Kabi, Podence.

    Dejan Sztankovics formációt változtatott a pireuszi mérkőzéshez képest, ezúttal 4–4–2-es formációban Varga Barnabás támadótársa Kenan Kodro lesz. A másik oldalon José Luis Mendilibar három változtatást eszközölt az egy héttel korábbi kezdőcsapathoz képest. 

  • Az Olympiakosz Pireusz labdarúgócsapata szerda délelőtti órákban indult útnak a görög fővárosból, majd a landolást követően megtartotta sajtótájékoztatóját – a vezetőedző José Luis Mendilibar illetve Chiquinho részvételével.

    José Luis Mendilibar
    José Luis Mendilibar

    A spanyol szakember arról beszélt, sokkal támadóbb játékot szeretne látni csapatától az első percektől kezdve, míg játékosa, Chiquinho azon a véleményen volt, hogy telt házas, pokoli hangulat ide vagy oda, őket nem izgatja a magyar közönség – bíznak magukban és minőségbeli előnyükben. Minden további ide kattintva

  • A magyar rekordbajnok vezetőedzője mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján kiemelte: amióta a Ferencváros alkalmazásában áll, nem volt ehhez hasonlóan hosszú munkahete, de úgy érzi, a hibáikat kijavították, és készen állnak a találkozóra. A szerb mester mellett helyet foglaló Varga Barnabás pedig arról beszélt, az év mérkőzésre vár rájuk, amelyen szeretnének örömet szerezni szurkolóiknak. 

    A szerda kora délutáni sajtótájékoztató minden további részletéről alább olvashat. 

  • Az európai szövetség bíróküldése alapján a találkozó játékvezetője a francia sípmester, Clement Turpin lesz. A 41 éves játékvezető Európa egyik legfoglalkoztatottabb bírója, többnyire Bajnokok Ligája-mérkőzéseken tevékenykedik a nemzetközi porondon, míg a 2022-es Real Madrid–Liverpool Bajnokok Ligája-finálé is az ő bíráskodása alatt zajlott. 

    Clément Turpin
    Clément Turpin
    Fotó: Getty Images

    Segítői honfitársai, Nicolas Danos és Erwan Finjean lesznek, míg a negyedik játékvezető szerepkörében Rudd Buquet lesz illetékes.

  • Pillanatokon belül kezdődik a találkozó, de mindenekelőtt szavazzon: Ön szerint mi lesz a párharc végkimenetele? 

    Ön szerint bejut a Fradi az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe?

  • A Ferencváros vezetőedzője azt már az első mérkőzés lefújását követő percekben kijelentette, mindenkire szükség lesz a budapesti visszavágón:

    legyen szó játékosról, stábtagról, klubon belüli alkalmazottról, vagy szurkolóról.

    Ennek fényében szeretné, hogyha telt ház, mintegy 22 ezer szurkoló előtt rendeznék a visszavágót, amely kivánsága beteljesült, mivel az összes jegy elkelt a csütörtök esti mérkőzésre – a pokoli hangulat tehát garantált. 

  • Az Index elkísérte a Ferencváros labdarúgócsapatát a görög fővárostól mintegy néhány kilométerre fekvő kikötővárosba, ahol múlt csütörtökön közvetlenül a tengerpart mellett, a Karaiszkákisz Stadionban 1–0-s vereséget szenvedett az Olympiakosz Pireusztól. A mérkőzést ugyan a magyar csapat kezdte jobban – lesgólig is jutott –, de a második játékrészhez lényegi köze már nem volt, vereség lett a vége. Elevenítse fel alább az eseményeket! 

  • Néhány percre vagyunk a Ferencváros–Olympiakosz Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc visszavágójának kezdőrúgásától. A magyar rekordbajnok telt ház, mintegy 22 ezer szurkoló előtt léphet pályára, célja pedig, hogy ledolgozza a Pireuszban összeszedett egygólos hátrányát. 

    Tartsanak velünk, és nem maradnak le a többek között Varga Barnabás által év mérkőzésének beharangozott összecsapás egyetlen fontos pillanatáról sem. Kezdünk!