Gyilkosság az utcán, a vita hevében késeltek halálra egy fiatal futballistát

2024.02.24. 15:43
A horvát rendőrség bűnügyi nyomozást folytat Dalmácia középső részén két személy ellen, aki összefüggésbe hozható egy 22 éves fiatalember meggyilkolásával, írta meg a horvát Index.

Egy 22 éves férfit halálra késeltek Splitben szombat hajnalban, éjfél után körülbelül 55 perccel– közölte a split-dalmáciai rendőrkapitányság február 24-én.

Zeljka Radosevic rendőrségi szóvivő elmondta, hogy két embert letartóztattak, miután a hatóság értesült az esetről. Hozzátette, hogy a rendőrség a nyomozás befejezése után ad bővebb tájékoztatást a bűncselekményről.

A helyi hatóságok korábban arról számoltak be, hogy a 22 éves férfi egy spliti kórházban halt bele sérüléseibe, miután egy másik férfi késsel mellkason szúrta őt. Josip Krnic, a kórház sürgősségi betegellátó osztályának vezetője újságíróknak elmondta, hogy a 22 éves férfit életjelek nélkül vitték be az egészségügyi intézménybe. Azonnal megkezdték az újraélesztését, majd az orvosok 45 perc küzdelem után megállapították a halál beálltát.

Helyi sajtóhírek szerint a rendőrök három testvért vettek őrizetbe. Egyikük, miután meglökték, a lakásba ment késért, és többször megszúrta a fiatalt. Állítólag a veszekedés azután robbant ki, hogy a 22 éves fiatalember nem volt hajlandó pénzt adni a testvéreknek, de egyelőre nem kezelik önös érdekből elkövetett gyilkosságként az esetet.

Azok, akik ismerik a kábítószerfüggő testvéreket, azt mondják, hogy nagyon rossz körülmények között élnek. Azt is mondják róluk a helybéliek, hogy gyakran zaklatják a járókelőket, akiktől pénzt szoktak követelni agresszív hangnemben. A múltban a lopástól sem riadtak vissza.

A horvát Index szerint a 22 éves férfi igyekezett elmenekülni a helyszínről, mire az egyik vitapartnere visszarohant a testvérek lakására, és egy késsel a kezében futott vissza az utcára, amivel aztán többször megszúrta az áldozatát. Amikor a rendőrség kiérkezett, a gyilkos ellenállt a letartóztatásnak, úgy kellett őt betuszkolni a rendőrségi autóba, még a fejét is beverték a kocsiba, miközben artikulátlan hangon üvöltözött.

A Slobodna Dalmacija értesülése szerint az áldozat egy alacsonyabb ligában szereplő horvát klub igazolt futballistája.