A világbajnok futballista azt állítja, hogy két rokonát is megölték

2024.05.28. 20:13
A világ- és Európa-bajnok Christian Karembeu azt mondta, hogy az unokahúga és az unokaöccse is meghalt az Új-Kaledónián végigsöprő erőszakhullám következtében. Karembeu a francia labdarúgó-válogatott tagjaként nyert világbajnokságot 1998-ban, két évvel később pedig Eb-aranyat a Zinédine Zidane fémjelezte csapattal.

A francia csendes-óceáni területen, ahol Karembeu született, hét ember halt meg a véres zavargásokban.

Az erőszakba torkolló tiltakozások azt követően törtek ki, hogy a francia kormány szavazati joggal ruházta fel a terület több ezer olyan lakosát, aki legalább tíz éve él ott, és ezt az őslakosok a központi befolyás növelésére tett kísérletként értékelték.

A központi kormányzat jelentős csendőri erősítést vezényelt a térségbe a helyzet lecsillapítására.

Elvesztettem két családtagomat. Ezért vagyok csendes, gyászolok. A családomból két embert fejbe lőttek. Remélem, hogy alapos nyomozás indul a gyilkosságok ügyében

– mondta az Europe 1-nek a Real Madrid korábbi játékosa, írja a BBC.

Karembeu 17 éves korában Franciaországba költözött, mert úgy érezte, hogy csak Európában van esélye arra, hogy profi labdarúgó váljon belőle.

Karembeu soha nem felejtette el, honnan indult, a mai napig rendkívül sok pénzzel támogatja Új-Kaledónia tehetséges fiatal labdarúgóit.