Meghalt Szíjártó László, a győri ETO egykori aranycsapatának bajnok labdarúgója

2024.07.18. 21:48
65 éves korában meghalt Szíjártó László kétszeres magyar bajnok labdarúgó, aki a győri ETO FC (akkoriban: Rába Vasas ETO) csapatának játékosa volt egykor.

A halálhírről az ETO FC oldalán számoltak be. Mint írták, Szíjártó László hosszan tartó, súlyos betegség után vesztette életét csütörtökön hajnalban elhunyt.

Mint az Új Szó írta, az egykor „Szíjas” becenéven ismert labdarúgó pályafutása Szanyban indult, később pedig a győri csapat hátvédjeként lett szurkolói kedvenc, és tagja volt az együttes Verebes-féle aranycsapatának.

„Ritkán került a kezdőtizenegybe, de beugrásai sokszor adtak lendületet az ETO játékának. Mert ő nem ismert elérhetetlen labdát, leszerelhetetlen csatárt, megoldhatatlan feladatot. Sokan az 1982-es, Űllői úti, Ferencváros elleni meccsen nyújtott teljesítményére emlékeznek szívesen, hiszen góllal járult hozzá a győzelemhez, ami végső soron a bajnoki címet jelentette” – írták a lap nekrológjában, ahol egy emlékezetes momentumot is felidéztek e meccsel kapcsolatban:

Óriási volt a küzdelem, végig nagy párharcok és feszült hangulat jellemezte az összecsapást. A tévé előtt ülve engem is a szívroham kerülgetett. Mígnem bedobáshoz jutott az ETO, Szíjas ment elvégezni azt. Az oldalvonal mellett várta a labdát, előtte állt egy labdaszedő gyerek. S mit tett a mi játékosunk? Lazán megborzolta a gyerkőc buksiját.

„Nem tudom már, mi volt akkor az eredmény, de onnantól tudtam, ezt a meccset nem nyerheti más, csak a Rába ETO. Az a pillanat olyan mentális erőről tanúskodott, hogy szerintem a ferencvárosiakban is nyomott hagyott. Bennem mindenképpen. Én így emlékezem Szíjártó Lászlóra” – tette hozzá a nekrológ szerzője. 

Szíjártó László 1979 és 1986 között 104 bajnoki mérkőzésen szerepelt győri színekben és egy gólt szerzett.

A csapattal a két bajnoki cím mellett két ezüstérmet és egy bronzot is szerzett a magyar bajnokságban,

a magyar kupában pedig kétszer döntőzhettek, és az egyiket megnyerték. Győrből való távozása után, 1987 és 1989 között az osztrák SK Rum 1965 csapatában is szerepelt még.