Borzalmas tömegverekedés tört ki a bajnokin, kések, macheték is előkerültek

2024.09.28. 06:52
Egyre aggasztóbb a helyzet a kolumbiai futballban. Néhány héttel azok után, hogy Caliban egy mérkőzésen elárasztották a nézők a játékteret, Medellínben tömegverekedés tört ki a két csapat huligánjai között a nézőtéren a Nacional Medellín–Atlético Barranquilla bajnoki meccsen. Legalább húszan megsebesültek, a rendőrség 23 vandált letartóztatott.

Csütörtök este bajnoki labdarúgó-mérkőzést játszott a kolumbiai Medellínben az Atlético Nacional és a Junior de Barranquilla az Atanasio Girardot Stadionban. A zsúfolásig megtelt nézőtéren kezdettől fogva paprikás volt a hangulat, de amikor a második félidő 9. percében Marino Hinestroza berúgta a második hazai gólt, a nézőtéren elszabadult a pokol.

A két csapat ultrái egymásnak estek. Kések, borotvák, sőt macheték is előkerültek – az emberben felmerül a kérdés, egyáltalán hogyan lehet bejuttatni a stadionba ekkora szúró- és vágóeszközöket.

Nolberto Ararat játékvezető 2–0-s állásnál lefújta a mérkőzést, amikor a nézők a játékteret is elárasztották, és a két csapatnak be kellett menekülnie az öltözőbe.

A rendőrség csak jóval később tudta megfékezni az indulatokat. Legalább huszonegyen megsérültek, köztük egy rendfenntartó is, 23 huligánt őrizetbe vettek.

Említést érdemel, hogy néhány napja ugyanebben a stadionban az U20-as női világbajnokság egyik mérkőzését játszották...