18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több ujját is elveszítette a futballista a pályára bedobott petárda miatt

2024.10.22. 09:40
Fabio Schiafino, a KSCT Menen játékosa elvesztette egyik ujját, két másik ujját pedig részben amputálták, miután egy néző petárdát dobott a pályára az SK Zillebeke elleni labdarúgó-mérkőzés végén.

A KSCT Menen neve nem sokat mondhat a futball szerelmeseinek, a klub ugyanis a belga tartományi bajnokságban szerepel, amatőr csapat lévén nagyon ritkán írnak róla a lapok.

Most viszont Fabio Schiafino miatt mégis erről a csapatról cikkeznek a belga és nemzetközi sajtótermékek. Történt ugyanis, hogy a születésnapját ünneplő 26 éves játékos – aki két gólt szerzett az aktuális ellenfél ellen, a meccset végül 4–0 arányban nyerte meg a KSCT Menen – felkapta a pályára bedobott petárdát, de az pechjére felrobbant a kezében, mielőtt kidobhatta volna az oldalvonalon kívülre.

Amikor a füst eloszlott, láttam, hogy súlyosan roncsolódott a kézfejem, az egyik ujjam azonnal eltűnt

– nyilatkozta a futballista.

Az esetről készült videót ide kattintva lehet megnézni.

A VRT News jelentése szerint a labdarúgót azonnal bevitték egy brugge-i kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolták az incidens után.

Mathieu Verhoest, az SK Zillebeke elnöke megerősítette, hogy az egyik drukker egy Cobra 6 típusú petárdát dobott a pályára, amely rendkívül veszélyes pirotechnikai eszköznek számít. „Először mindenki azt hitte, hogy egy füstbomba van Schiafino kezében, de aztán kiderült, hogy valójában egy Cobra 6-os volt, amely egy kézigránát erejével bír, tudomásom szerint hazánkban be van tiltva a használata” – fűzte hozzá a klubvezető.

A rendőrség kihallgatás céljából letartóztatott egy 21 éves wevelgemi lakost, akit később szabadon engedett a hatóság, írja a Marca.

„Mélységesen sajnáljuk ezt az incidenst, és elhatárolódunk a szóban forgó személytől. A KSCT Menen a rendőrség segítségével jogi útra tereli az ügyet” – jelezte közleményében a klub. Az ügyben a Belga Labdarúgó-szövetség is vizsgálatot indított.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport