Marco Rossi a kórházba szállított Vargáról: törést szenvedett, az Eb-n már nem játszhat

Az Európa-bajnokság tizedik játéknapjának legfontosabb történései egy helyen

Vége
GettyImages-2156966822

A legfontosabbak

június 23., 19:00
Hátukra vették
Index
2024.06.24. 00:13
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

  • A magyar együttes szövetségi kapitánya, Marco Rossi a sérülést szenvedett Varga Barnabásról elmondta:

    a center sérülést szenvedett, egyelőre nem tudják, hogy szükség lesz-e operációra vagy sem, az viszont már biztos, hogy az Európa-bajnokságon nem léphet pályára.

  • Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az EURO2024.com-nak nyilatkozott a Svájc elleni mérkőzés után. Úgy véli, megérdemelten szerezték meg az egy pontot.

    Svájc nagyszerű ellenfél volt, remek meccsen vagyunk úl. S úgy vélem, hogy taktikailag is jól teljesítettünk.

    Nagelsmann Füllkrugról is szót ejtett. „Ismét gólt szerzett, jó gólt szerzett. Fontos számunkra. Örülünk, hogy ilyen játékost tudunk behozni a kispadról.”

  • Granit Xhaka svájci kapitányt választották a meccs legjobb játékosának.

  • Szoboszlai Dominik csapatkapitányhoz méltó módon vezére volt a magyar válogatottnak. A Liverpool légiósa a lefújás után Varga-mezt vett magára, és az M4 Sport stábjának is abban nyilatkozott.

    „Nem csak én, hanem az egész csapat Varga Barnabásnak ajánlja ezt a győzelmet. Remélem, hogy jól van, nekünk azt mondták, hogy már stabil volt az állapota. Remélem, minél előbb visszajön a hotelbe, ahol vagyunk, vagy teljesen mindegy hová, csak az a lényeg, hogy velünk legyen. Az elsők között értem oda hozzá, és nem kívánom senkinek, azokat a pillanatokat. Nem értem, miként működik ilyenkor a protokoll, nem szabad futniuk a mentősöknek, vagy mi történt ott, mert az egész kispadunk segített nekik abban, hogy gyorsabban jöjjenek...

    Kevinnek a góljánál azt mondtam, ha ilyen alkalommal nem sírsz, engeded ki magadból az érzelmeidet, akkor soha. Szóval: engedd el. Örülök, hogy sikerült gólt rúgnia, sokat dolgozott érte.

    Az elején mindkét csapat óvatosabban ment előre, mert a védekezésre fókuszált. Ezt vártuk mi, és gondolom ők is, miként azt is, hogy ezek után az utolsó húsz perc meg adok-kapok lesz majd, és aki jobban akarja, az jön ki jobban belőle.

    A németek ellen is rendben volt már a játékunk, de most még több energiát, munkát, akaratot tettünk bele a mérkőzésbe, és a szerencse most a pártunkat fogta. A magunk dolgát ezzel megtettük, most másra kell figyelünk, hogy maradunk vagy sem.”

  • A mérkőzés egyetlen gólját szerző Csoboth Kevin sem úszta meg, hogy ne kerüljön mikrofonvégre.

    „Nehéz lenne egy percben elmondani, mi történt ezen a mérkőzésen. Az biztos, hogy a gólomnál elérzékenyültem, és kár, hogy a szüleim nem láthatták ezt élőben, csak a tévében.”

    A gólom előtt már volt a kapufám, és kicsit még bennem volt, hogy nem lőttem be, vagy passzoltam oda a labdát a nálam is jobb helyzetben lévő Szoboszlai Dominiknek. Éreztem a kapufám után, hogy lesz még lehetőség, nem feltétlen nekem, hanem valamelyikünknek.

    „Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, nagy segítségünkre volt, különösen a végjátékban. Most jön a várakozás, de előbb még megéljük ezt a mai pillanatot.”

  • Ilkay Gündogan, a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a ZDF-nek így nyilatkozott a Svájc elleni meccs után:

    Őszintén szólva, nem hiszem, hogy a vége ennél jobban alakulhatott volna. Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Jó lehetőségeink voltak, és kései góllal egyenlítettünk ki, de végül megnyertük a csoportot. Végtelenül fontos ez az egyenlítés, amelyből a következő meccsen is profitálhatunk.

  • A magyar szövetség közösségi oldalán posztolt a súlyosnak tetsző sérülést szenvedett Varga Barnabás állapotáról.

  • A mérkőzés emberének a végig nagy lendülettel és veszélyesen játszó Sallai Rolandot választották meg, aki a magyar gól előkészítésénél is jeleskedett.

    Most az első és a legfontosabb, hogy Varga Barni jobban van, és maradjon is köztünk, segítségére tud lenni a csapatnak. Szörnyű volt őt így látni, de jó, hogy egészséges, és reményeim szerint mihamarabb visszatér hozzánk

    – mondta az M4 Sportnak a freiburgi szélső.

    „A meccs végén amit tettünk, az megmutatta, hogy milyen fantasztikus csapat vagyunk, és azt, hogy tudunk küzdeni. Erről vagyunk híresek, hogy soha nem adjuk fel, az utolsó pillanatig küzdünk, ennek ezúttal is meglett az eredménye. Kár, hogy idáig kellett arra várni, hogy végre nekünk sikerüljenek a dolgaink, de megérte.”

  • Bővebben itt olvashat a magyarok győzelméről!

    Marco Rossi csapata három ponttal harmadik helyen zárt a csoportjában, és várhatja, miként végeznek mások harmadikként.

  • Svájc egy másodpercig nem illetődött meg a Németországtól a labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjának zárómeccsén. A házigazda végül 1–1-es döntetlent játszott a svájciakkal, amellyel csoportelsőként lépett tovább az Eb egyenes kiesés szakaszába.

  • A 92. percben kiegyenlített Németország a svájci válogatottal szemben. Niclas Füllkrug fejesével az állás 1–1.

  • Vargas gólját les miatt nem adták meg a 84. percben. Ezzel egy megadott és két érvénytelen gól az eddigi mérleg. Ezt követően Havertz fejelt szöglet után, a labda a felső lécről pattant a nézőtér felé. 

  • A mérkőzés 76. percében kettős csere a németeknél. Jamal Musiala helyére Niclas Füllkrug áll be, Florian Wirtzet Leroy Sané váltja.

    A mérkőzés jelenlegi állása szerint Svájc 86 év után győzhet Németország ellen.

  • Vasárnap ismét megmozgatta és tűzben tartotta az egész országot a magyar labdarúgó-válogatott harmadik csoportmérkőzése a németországi Európa-bajnokságon. A Svájc elleni találkozón a Margitszigeten, a Németország elleni összecsapáson a Budapest Parkban jártunk, a Skócia elleni összecsapáson a Szabadság térre látogatottunk el.

  • Kora esti cikkünkre vasárnap este érkezett meg a Budapest Airport reakciója. A repülőtér a szerkesztőségünknek küldött közleményében arról tájékoztatott, hogy az Eurowings légitársaság Stuttgartból induló járata vasárnap csaknem 3 órás késéssel, 18:21-kor érkezett meg a budapesti repülőtérre.

    „A földi kiszolgáló vállalat a gépet a protokoll szerint felkészítette a visszaútra, és az utasokat beszállította. A beszállítás után derült ki, hogy a résidő miatt a járat nem tud 18:55-kor elindulni, hanem 20:22-kor fog felszállni” – írták.

    Mivel a gépen szurkolók is utaztak a ma esti EURO2024-futballmeccsre, így számukra nyilvánvalóvá vált, hogy nem fognak Stuttgartba érni a mérkőzés kezdetéig, így inkább úgy döntöttek, hogy leszállnak a gépről, és elállnak az utazástól. Az ő poggyászaikat a gépből a földi kiszolgáló vállalat kiszedte, az utasok azt a gépnél felvehették, és a terminált a csomagokkal együtt elhagyták

    – fogalmaztak a közleményben.

    Mint írták, a szurkolók leszállása előtt a gépre egy renitens utas viselkedése miatt rendőrt hívott a személyzet, a rendőri intézkedés után ő a gépen maradt.

    A stuttgarti járat végül 20:35-kor felszállt Budapestről, összesen 52 fő nem utazott el – tették hozzá.

  • Az öngól kísértete ott lebeg a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság felett. Olyannyira, hogy a második csoportkör lezárultával a gólkirályi „címet” is megszerezte – írja a Corriere della Sera.

    Csaknem tíz nappal az Eb kezdete után hat öngól volt.

    Ez az egyik válogatott esélyeit rontotta, míg a másikét segítette. S ez a szám még tovább nőhet. Azt sem zárhatjuk ki, hogy 2024. július 14-ig új rekord születik. Az eddigi csúcs a 2021-es tornán jött össze, szám szerint tizenegy.

    Luciano Spalletti Olaszországa azon válogatottak közé tartozik, amelyek drágán megfizetettek egy öngól miatt. A spanyolok elleni, 1–0-ra végződő meccsen ez sorsdöntőnek bizonyult.

    De, mondjuk, ott van Rüdiger öngólja, amely a Németország–Skócia-meccsen esett. Nem osztott, nem szorzott, főképp, hogy a 87. percben Nagelsmann válogatottja már 4–0-ra vezetett. Az persze örök rejtély marad, hogy a skótok ekkor miért ünnepeltek úgy, mintha nyertek volna.

    Eddig Portugália nemzeti csapata profitált a legtöbbet mások szerencsétlenségéből. Roberto Martinez fiait eddig mindkét meccsen az ellenfél játékosai juttatták előnyhöz.

  • Hatalmas helyzettel indult az első félidő. Az 51. percben Musiala tökéletes kiugratást kapott, remek labdaátvétel után egyből tüzelt. Sommer Gündogan elé ütötte a labdát, ám a középpályás próbálkozása fölészállt.

    Az 55. percben Kroos szedett össze egy, a tizenhatos előterében pattogó labdát, a lövése azonban mellément.

  • Németországnak többet kell kockáztatnia, mert Svájc szorosan zárta sorait az első játékrészben. És ugye a vezetést is ők szerezték meg.

  • Amíg a VIP-vendégek a 21 órás kezdésre várnak, addig az alábbiakat fogyaszthatják. Ezzel az étlappal hangolnak a vasárnap esti magyar–skót csoportzáróra a „nagyon fontos emberek”. Már a fedélzeten van Orbán Viktor miniszterelnök, de Sir Alex Ferguson is. Meglátjuk, kinek hoz szerencsét a rák, az avokádó, a borjú és a gnocchi.

  • Mindkét csapatnak fontos a győzelem, feszült a mérkőzés, de ez szerencsére nem a szabálytalanságok számában mutatkozik meg. S bár a házigazdák sokkal többet birtokolják a labdát, ennek ellenére igazán nagy ziccerük nem volt. Inkább gyenge kísérletek. Eltekintve persze Andrich meg nem adott góljától. A játékvezető kétperces hosszabbítás után fújta le az első félidőt. Ezzel Svájc egygólos előnnyel mehet az öltözőbe Németország ellen. 

    Stuttgartban közben 0–0-s döntetlenre áll a magyar labdarúgó-válogatott Skócia ellen.

  • Ndoye első gólja a válogatottban, a 14. meccsén, amelynek 14. percében talált be Freuler beadása után. Jelen állás szerint a svájciak vezetik a csoport, a németek a másodikok. 

  • A 17. percben Robert Andrich távoli lövése utat talált a svájciak kapujába. Ám a találatot végül nem adta meg a játékvezető. A németek amúgy jól tartják a labdát, és folyamatosan keresik a rést Svájc védelmében. Kroos eddig tanárian szervezi a támadásokat. 

  • Az olasz játékvezető nem ítélt büntetőt, miután Havertz elesett a svájciak tizenhatosán belül. Rodriguez parádésan szerelte a szélről laposan betett labdát.

  • Négy és fél órás késéssel indult el Suttgartba az Eurowings Airbus A319 gépe, amely eredetileg 16.05 órakor szállt volna fel Ferihegyről, de végül csak 20.30 óra után pár perccel emelkedhetett a magasba.

    Az Index információi szerint a felszállás előtt elégedetlenkedő utasok közül többen megunták a várakozást, és elhagyták a gépet, hogy legalább Budapesten meg tudják nézni a magyarok skótok elleni Eb-meccsét, ha már a stuttgarti helyszínre nem érnek oda.

  • A házigazda Németország magabiztosan tartja a labdát a mérkőzés első perceiben.

  • Svájc: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer – Ndoye, Embolo, Rieder. Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

    Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz. Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann.

  • Marco Rossi magyar és Steve Clarke skót szövetségi kapitány alábbi összeállításban küldik pályára csapataikat.

    • Skócia: Gunn – Hendry, Hanley, McKenna – Ralston, Gilmour, McTominay, McGregor, Robertson – McGinn, Adams.
    • Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán W., Dárdai M. – Bolla B., Styles., Schäfer, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga B.
  • Az Index információi szerint vannak olyan szurkolók, akik szerettek volna ott lenni Stuttgartban az esti skót–magyar csoportmérkőzésen, ahova 16.15-kor indult volna az Eurowings Airbus A319 gépe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, azonban a gép (járatszám: EW2783) még mindig nem indult el.

    Úgy tudjuk, lincshangulat van a helyszínen, hiszen a jelenlegi várható indulási idő 19.45-re módosult, azonban még mindig nem indultak el. A repülési idő körülbelül másfél óra, a kezdésre tehát oda sem érnének.

    Az utasok jelenleg a repülőgépen várakoznak.

    Az incidens pár száz embert érint, és az utasok semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Az Index információi szerint a személyzet még a rendőrséggel is megfenyegette azokat az utasokat, akik szóvá tették, hogy miért nem indultak még el.

  • A szlovén válogatott sztárcsatárja, Benjamin Sesko sérüléssel küszködik a labdarúgó-Európa-bajnokság keddi, Anglia elleni összecsapása előtt. A 21 éves játékos eleve nem volt százszázalékos állapotban az eddigi két Eb-meccsen, ám jelenléte annyira meghatározó, hogy mégis pályára lépett a szlovénok mindkét eddigi meccsén.

    Seskót a Szerbia elleni meccs zárószakaszában lecserélték, sokan azóta is attól tartanak, hogy az RB Leipzig sztárja nem lesz bevethető a csoportkör utolsó mérkőzésén.

    A The Athletic értesülései szerint azonban Sesko pénteken teljes körű vizsgálaton esett át, amely szerint az állapota javulóban van, így ő is mehet Kölnbe a társaival.

    Matjaz Kek szövetségi kapitány csapata jelenleg a harmadik helyen áll – Anglia és Dánia mögött – a C csoportban, s eddig mindkét meccsükön döntetlent játszottak.

  • A Football Meets Data szerint egy 1–0-s győzelem esetén Skócia esélye 99,5 százalék, míg Magyarország sansza egy 1–0-s győzelemmel 71 százalék a továbbjutásra. Majd kiemelték,

    a döntetlen egyik csapatnak sem jó.

    Hiszen a skótok sem valószínű, hogy így továbbjutnának.