Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az U21-es Eb-ért Olaszországot verni kell

2009.11.12. 12:03
14 hozzászólás

A magyar válogatott olimpiai szereplésének szempontjából is nagyon fontos meccset játszunk Olaszországgal pénteken 16 órától Győrben. Egervári Sándor vb-bronzérmes válogatottja a csoport 2. helyén áll, célja, hogy ennél rosszabb helyen ne végezzen, ehhez pedig jó lenne megverni az olaszokat, a döntetlen nem biztos, hogy jó.

A 10 csoport első helyezettjei mellett a négy legjobb második jut a rájátszásba, ahol összesorsolják a csapatokat (második nem kaphat másodikat, egyébként vaksorsolást ígérnek), az így kialakult hetes mezőny csatlakozik a rendező Dániához a 2011-es nyári Európa-bajnokságon. A mostani U21-es válogatott az olimpiai csapatunk is, a 2012-es londoni olimpiára az egy évvel korábbi Eb első 5 csapata kvalifikálja magát

A magyar U21-es, és olimpiai válogatott kerete

Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool FC), Megyeri Balázs (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Reggina Calcio)

Védők: Lázár Pál (Videoton FC), Pintér Ádám (MTK Budapest), Debreceni András (Budapest Honvéd), Kádár Tamás (Newcastle United FC), Szabó János (Paks), Zámbó Bence (Győri ETO FC)

Középpályások: Vadnai Dániel (MTK Budapest), Margitics Andor (Újbuda TC), Koman Vladimir (AS Bari), Varga József (DVSC-TEVA), Elek Ákos (Videoton FC), Gosztonyi András (MTK Budapest), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa), Szakály Dénes (Videoton FC), Varga Roland (Brescia Calcio),

Csatárok: Németh Krisztián (AEK Athén), Simon András (Córdoba FC), Lencse László (MTK Budapest)

A magyarok első ellenfelüket oda-vissza verték, Luxemburg nem okozott gondot, nem úgy a csoportot magabiztosan vezető Wales, amely hazai pályán alaposan elverte az akkor még Wilco van Buuren által irányított csapatot. A holland belebukott a vereségbe, az új szövetségi edző, Egervári Sándor pedig 13 egyiptomi U20-assal egészítette ki a keretet, így a csapat tagjai között lesznek, akik egy hónapon belül két komoly tétmeccset is játszanak Olaszországgal. Az elsőt behúztuk, nagyon kellene a pénteki is.

A 3. Eb-selejtezőcsoport

1. Wales 5 mérkőzés/13 pont
2. Magyarország 3/6
3. Olaszország 3/4
4. Luxemburg 6/4
5. Bosznia-Hercegovina 3/1
Következik:
11.13.: Magyarország-Olaszország
11.17.: Olaszország-Luxemburg
11.18.: Bosznia-Hercegovina-Wales

A csoportunkat Wales vezeti 12 ponttal, a magyarok két meccsel kevesebbet játszva hattal állnak, az olaszoknak négy van. A győri győztes ráközelít azokra a britekre, akik a magyarok mellett az olaszokat is megverték hazai pályán (viszont van egy döntetlenjük Luxemburggal). A csoport kiélezett, az utolsó Bosznia-Hercegovina is elvett egy pontot az olaszoktól, ők az idei utolsó körben Walest fogadják, az olaszok pedig Luxemburgba utaznak. A magyaroknak idén már csak a pénteki meccsük van hátra, mégis biztosan a 2. helyen zárnák 2009-et, ha legyőznék a tulajdonképpen szinte már az életéért játszó Olaszországot.

A győzelem azért is lenne fontos (és azért nem lenne jó a döntetlen), mert a csoportmásodikak között csak három ponttal kerülhetnénk a továbbjutásra állók közé. Bár még nagyon sok van hátra – az olaszok elleni meccsel a csoportmeccsek felénél tartunk majd – egy győzelemmel leszakíthatnánk Olaszországot, és közelebb kerülhetnénk a magabiztosan vezető walesiekhez, akik ugyan az olimpiai selejtezőkben nem érintettek, de az Európa-bajnokságra való kijutásokkal az egyik U20-as vébén is járt válogatottól elveszik az olimpiai szereplés lehetőségét.