Viola
-5 °C
-2 °C

Sztárjaival verte Olaszországot az U21

2009.11.13. 18:47
106 hozzászólás

A magyar U21-es válogatott hét egyiptomi bronzérmessel, a debreceni Varga Józseffel, és a Newcastle-ből elengedett Kádár Tamással kezdte az Olaszország elleni Eb-selejtezőt. Az olaszok Serie A-játékosokkal, erős csapattal érkeztek, a magyar válogatott azonban az U20-as vb-hez hasonlóan most is álomszerűen kezdte a meccset.

 

Néhány kisebb helyzet után megszerezte a vezetést Magyarország: Koman Vladimir indult be, beívelését Simon Andráshoz fejelték a védők, aki három olasz között zseniális passzt tett a beinduló Németh Krisztián elé, aki pontosan kilőtte a hosszú sarkot. A csatár a gólja után öt perccel egy felugrás után rosszul érkezett a földre, cserét kért, részleges bokaszalag-szakadást szenvedett (kórházba vitték, de mérkőzés végén már együtt ünnepelt a többiekkel).

Magyarország-Olaszország 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Németh (15.), Koman (87.)

Magyarország: Gulácsi Péter - Lázár Pál, Korcsmár Zsolt, Szabó János, Kádár Tamás - Gosztonyi András (Varga Roland, 82.), Varga József, Elek Ákos, Koman Vladimir - Németh Krisztián (Lencse László, 21.), Simon András (Szakály Dénes, 66.).

A csoport állása: 1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 4/4 (4-3), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3

A gól után is uralta a mérkőzést a magyar csapat, az olaszok nem találtak fogást a magabiztos magyar védekezésen, a Koman által vezetett labdakihozatalok után a mieink előtt adódtak nagyobb helyzetek. Aktív volt a Némethet váltó Lencse László, a balhátvédként játszó Kádár Tamás pedig levette a pályáról az olaszok legnagyobb sztárját, Mario Balotellit.

A félidő hajrájában feljebb jöttek az olaszok, két nagy helyzetet is kialakítottak, de Angelli közelről nem tudott betalálni, Balotelli fejesénél pedig Gulácsi Péter védett óriásit. Az első félidő a magyaroké volt, a szünet után viszont folytatódott az olaszok javulása, egyre több és egyre komolyabb helyzetet alakítottak ki.

A félidő közepén már egyértelműen Olaszország irányította a meccset, az ellenfél térfelén nem nagyon sikerült megtartani a labdát, Balotelli is veszélyesebben játszott. A magyarok szórványos ellentámadásaiban nem volt sok veszély, Egervári Sándor cserélt, és biztosabbá tette csapata védekezését.

A hajrához közeledve Koman egy gyengébb időszak után újra vezér volt, a kinyíló olaszokat egyre többször tudta jól megkontrázni a magyar csapat. Néhány kisebb helyzet még kimaradt, de percekkel a lefújás előtt Koman bevitte a döntő csapást: Varga Roland passzát Lencse egy védővel a hátán is megtartotta, lekészítette Komannak, aki futtából a rövidbe vágta a meccset eldöntő gólt.

A magyar válogatott teljesen megérdemelten győzte le Olaszországot, a jobb csapat nyerte meg a meccset. Egervári Sándor csapata 9 ponttal áll a csoport 2. helyén, Olaszország 4 pontos. A következő fordulóban, márciusban újra találkozik a két csapat.

A csoport állása

1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 4/4 (4-3), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!