Szabina
2 °C
15 °C

Jó hajrával nyert Boszniában az U21

2010.08.11. 19:05
13 hozzászólás

A magyar U21-es válogatott gyenge első félidő után, jó hajrával 2-0-ra nyert Boszniában Németh Krisztián és Gosztonyi András góljaival. Magyarország a csoport 2., pótselejtezőt érő helyén áll, két hazai meccs van hátra, a csoportelsőség is meglehet.

Róth Antal az U20-as vb-bronzérmes csapatra épülő, de hiányos csapatot küldött pályára, Szabó János balhátvédet játszott, Korcsmár Zsolt kimaradt, Debreceni párja Pintér Ádám lett a védelem közepén. Koman Vladimir posztján Balázs Zsolt szerepelt, Németh Krisztián ékpárja Szatmári Lóránt volt.

A nagyválogatottnál szereplő Koman az első percektől kezdve nagyon hiányzott, a Sampdoria támadója nélkül láthatatlan volt a baloldal. A Varga-Vass kettős jól szűrt középen, a Bresciával a Serie A-ba feljutott középpályás a mezőny legjobbja volt, de támadásban nagyon keveset mutatott a csapat. Többet volt a magyaroknál a labda, de a bosnyák kontrákban több veszély volt.

Gulácsinak kétszer is nagy helyzetben kellett védenie, a magyarok semmi veszélyt nem jelentettek a kapura. A támadók közül senki nem játszott jól, és a védők is követtek el hibákat, nem volt meggyőző a csapat játéka.

A 0-0-s félidő után még jobban felbátorodtak a bosnyákok, újra Gulácsinak kellett nagyot mentenie.

A 60. percben Balázs helyére Farkas Balázs állt, aki első megmozdulásával lyukat rúgott a guruló labdára, egy perccel később egy bosnyák játékos sem találta el jó helyzetben a labdát.

Fölényben játszott Bosznia, egyetlen magyar játékost sem lehetett kiemelni. Az utolsó 15 percre megélénkült a magyar csapat, kétszer is helyzetbe került Németh Krisztián, de csak egy védőkről kapufára pattanó labdáig jutott.

A 79. percben a harmadik helyzetét már belőtte Németh, gyors kényszerítő után visszakapott egy labdát a 16-oson belül, megpróbálta átemelni a kapuson, de egy esernyőcsel lett a dologból, a csatár utolérte a labdát, és az üres kapuba lőtt.

Három perccel később eldöntötte a meccset Magyarország, egy kontránál Farkas tett keresztbe okos passzt Gosztonyinak, a szélső a 16-oson belül eltolta a labdát a védője mellett, és ballal a rosszul mozduló kapus mellett a rövid sarokba lőtt.

Győzelmével a magyar válogatott megelőzte Olaszországot, és a pótselejtezőt érő második helyre lépett fel. Két hazai meccsünk van hátra, Wales és Bosznia ellen a csoportgyőzelemért küzdhet Róth Antal csapata.

A szövetségi edző örült az idegenbeli győzelemnek, de kritikus volt a csapattal. "Semmi dinamizmus nem volt a játékunkban, sem a védekezésünk, sem a támadójátékunk nem volt megfelelő az első félidőben. A hajrát mi bírtuk jobban, mert a játékosain folyamatosan játékban vannak. Boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, de azt látnunk kell, hogy játékban sokat kell javulnunk" - mondta a Sport1-nek Róth Antal.

Bosznia-Hercegovina-Magyarország 0-2 (0-0)

Gól: Németh K. 79., Gosztonyi 82.

A csoport állása: 1. Wales 13, 2. Magyarország 12, 3. Olaszország 10, 4. Bosznia-Hercegovina 7, 5. Luxemburg 4