Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nincs még magyarázat az ötszázmilliós MLSZ-hiányra

MTI
2006.01.19. 23:36

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felügyelő bizottsága megvizsgálta az MLSZ-nek a decemberi könyvvizsgálói jelentésre adott válaszát, s arra a megállapításra jutott, hogy az nem ad megnyugtató magyarázatot a szövetség gazdálkodásában feltárt több mint 500 millió forintos hiányra.

"Fenntartjuk az eredeti jelentésben összefoglalt megállapításainkat, hiszen az újonnan beérkezett dokumentumok nem hoztak jelentős változást az ügyben. Összességében a törekvések jók, mint ahogyan a javasolt intézkedések is, de ez nagyon kevés" - nyilatkozta az MTI érdeklődésére a közel négyórás tanácskozás után Sebes József, az MLSZ felügyelő bizottságának elnöke.

A labdarúgó-szövetségnek több százmillió forintról kell elszámolnia, miután a könyvvizsgálói jelentés a 2004-2005-ös gazdálkodásban 525 milliós hiányt, azon belül körülbelül 200 milliós adótartozást állapított meg.

"Nem foglalkozom a felügyelő bizottság mai ülésén történtekkel, nem érdekel az, ami a múltban történt. Kizárólag a minél sikeresebb jövő foglalkoztat, ami csak úgy érhető el, ha a jövőben egységesek leszünk" - mondta az MTI-nek Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke.

A pénteki rendkívüli közgyűlésen várhatóan a könyvvizsgálói jelentés megvitatása is szerepel majd a napirendi pontok között.