Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A Milan csúnyán megverte a Juventust

2010.01.10. 23:08
Egy teljesen széteső, motiválatlan csapatot győzött le a Milan, a Juventus egyetlen pillanatig sem veszélyeztette a vendégsikert. Az AC Milan 3-0-ra nyerte az olasz futballbajnokság 19. fordulójának rangadóját.

Az első félidőben sok hibával játszott mindkét csapat, a Juventus valamivel aktívabb volt, az első negyedóra végén adódott az első hazai helyzet, de különösebb veszélyt ez sem okozott, mint ahogy félóra játékig szinte semmi. Ekkor Felipe Melo óriási hibájából Alessandro Nesta szerzett vezetést. Az első félidő hátralévő részében a vendégek őrizték a vezetést.

A második félidő elején megpróbált javítani első félidei pocsék játékán a hazai csapat, de csak negyedóráig tartott a lendület. A Juventus ezután ugyanott folytatta, ahol az első játékrészben, ötlettelen, kapura teljesen veszélytelen futballal.

A Milan is ezt tette. Az addig rosszul futballozó Ronaldinho két gólt is lőtt, mindkettőt szöglet után. Előbb Pirlo beadását csúsztatta meg, amelybe De Ceglie feje is beleért, majd alig több mint negyedóra múlva egy újabb sarokrúgást lőtt a kapuba.

Ilyen megalázó vereséget a Juventus már régen szenvedett el. Nem az eredmény, hanem a mutatott játék miatt. A Milan úgy nyert, hogy különösebben meg sem erőltette magát. Ezzel az eredménnyel egyedül maradt versenyben a városi riválisával, az Interrel versenyben a bajnoki címért.

Ciro Ferrara vezetőedző kirúgása vélhetően napirenden lesz hétfőn.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?