Kornélia
-1 °C
15 °C

Prukner László az FTC edzője

2010.06.02. 14:47 Módosítva: 2010.06.02. 15:46
A 49 éves edző 2004 óta irányította a Kaposvárt, kettő plusz egy évet ír alá Ferencvárossal.

A szóbeli egyeztetések után minden akadály elhárult, Prukner László lesz a Ferencváros vezetőedzője – számolt be az ftc.hu. A korábban Kaposváron dolgozó szakember kettő plusz egy éves szerződést ír alá, hivatalosan pénteken mutatják be.

„Sikeresen egyeztettünk Prukner Lászlóval, szóban megállapodtunk egymással, pénteken be is mutatjuk őt hivatalosan – mondta Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója a klub hivatalos honlapján. – Prukner László éveken át remekül dolgozott Kaposváron, igazi kihívást jelenthet számára a ferencvárosi munka, én pedig annak is örülök, hogy a szakmai munka magyar szakember kezébe kerül.”

A 49 éves edző 2004 óta irányította a Kaposvárt, akkor jutott fel a csapattal az élvonalba, összesen 179 első osztályú mérkőzésen ült a kispadon. Egy éve ő vezeti a magyarországi edzőképzést.

"Érzelmi alapon kellett meghoznom a döntést, ugyanis huszonhét éve vagyok Kaposváron, itt futballoztam, itt edzősödtem. Remélem, meg tudok felelni az elvárásoknak, ha ez így lesz, akkor az Kaposvár dicsőségére is válik. Ami lettem, és aki lettem, azt a Rákóczinak köszönhetem. Úgy gondolom, most jött el az idő, hogy váltsak. Ugyanakkor remélem, egyszer még fogok Kaposváron dolgozni" - mondta Prukner, aki az NB I.-es edzők közül a legrégebben dolgozott ugyanannál a csapatnál.

A Ferencváros az elmúlt szezont Bobby Davisonnal kezdte, a gyenge szereplés miatt munkáját a szezon közben Craig Short vette át. Az angol irányításával hetedik lett a csapat, de nem hosszabbították meg lejáró szerződését, mivel nincs meg az NB I.-es szereplés feltételeként meghatározott  pro-licences képesítése.