Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fradi június közepéig rendezi a tartozásokat

2011.05.04. 10:50 Módosítva: 2011-05-04 10:57:57

Orosz Pál, az FTC labdarúgócsapatát működtető zrt. vezérigazgatója szerint nagyon komoly adósságokkal küzdenek, de június 15-ig mindenkit kifizetnek. A március 31-én kinevezett sportvezető a Nemzeti Sportnak elmondta, előzetesen arról tájékoztatták, hogy 200 millió forint adósságuk van, ám kiderült, hogy ez az összeg 500 millió forint, s az utóbbi időszakban nemcsak a játékosok, de a klub egyetlen más alkalmazottja, így a vezetőség sem kapja meg időben a fizetését. Orosz szerint idén csupán egyszer tudtak fizetést adni, ám akkor is csak félhavi járandóságot utaltak. Emellett a futballisták az MTK elleni győzelemért és a Debrecen elleni vasárnapi döntetlenért kapták meg a prémiumukat, a többivel még adósak nekik.

A vezérigazgató már tárgyalt a közműcégekkel a felhalmozott hátralék kifizetésének átütemezéséről, s - amint azt hozzátette - több lehetséges szponzorral kapcsolatban állnak, néhánnyal pedig már előrehaladott szakaszában tartanak a megbeszélések. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy kintlévőségei is vannak a klubnak, az adóhivataltól 500 millió forintra számítanak ÁFA-visszaigénylésből, ehhez azonban azt is hozzáfűzte, hogy a kifizetésre azért nem kerülhetett eddig sor, mert egy két évvel ezelőtti vizsgálat kapcsán még mindig nem tudták meghallgatni Berki Krisztián korábbi vezérigazgatót.