A kameruni elnök is kiállt Eto'óért

2012.01.07. 13:32

Tizenöt mérkőzés helyett csak nyolc hónapot, azaz négy meccset kell kihagynia Samuel Eto'ónak, az orosz Anzsi Mahacskala kameruni labdarúgójának, akit azért büntettek meg hazájában, mert november 15-én társaival együtt nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, végül elmaradt barátságos találkozón.

A helyi futballszövetség hosszú ülés után hozta meg szombaton az enyhítő ítéletet, amelyet a hírek szerint a köztársasági elnök, Paul Biya kezdeményezett.

A kameruniak előbb "belső adminisztrációs problémára" hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később viszont kiderült, hogy az Eto'o vezette játékosok sztrájkja miatt nem tudtak elutazni.

A futballisták állítólag azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a prémiumot, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

A csapatkapitány Eto'o helyettese, Enoh Eyong büntetését is csökkentették szombaton, így neki mindössze egy meccset kell kihagynia..

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Betét