Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Most a Flamurtari a világ legveszélyesebb csapata

2012.07.09. 16:22

Az Európa Liga-selejtező első körének visszavágóját kedvező helyzetből váró Budapest Honvédnál az idegenbeli győzelem ellenére nem bízzák el magukat az albán Flamurtari elleni, csütörtöki mérkőzés előtt.

"Nehezebb lesz az itthoni meccs, mint volt az albániai, mert mindenki azt várja, hogy nyerjünk" - mondta a klub honlapjának beszámolója szerint a hétfői sajtótájékoztatón Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője. "Az idegenbeli meccs is kiegyenlített volt, lehetett volna iksz, de peches esetben akár ki is kaphattunk volna, éppen ezért száz százalékot kell nyújtanunk itthon is."

Az olasz szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy az 1-0-ra megnyert albániai meccs ellenére csapata még nem ért el semmit. Szerinte 51 százalék esélyük van a továbbjutásra, azonban ha a játékosai legalább úgy teljesítenek, mint Albániában, vagy akár még javulnak is egy kicsit a csütörtökön 20:30 órakor kezdődő találkozón, akkor nem lehet gondjuk. "Számomra a Flamurtari jelenleg a világ legveszélyesebb csapata, utána, a bajnokság előtt pedig a Siófok lesz" - mondta Rossi arra utalva, hogy az OTP Bank Ligát a Balaton-partiak ellen kezdik majd.

A csapatkapitány Kemenes Szabolcs szintén azt emelte ki, hogy nem lehet lefutott párharcról beszélni. "Egyáltalán nem tűnik formalistásnak a visszavágó, hiába nyertünk 1-0-ra, szoros meccs volt az első is. A Flamurtari egy harcos, futballozni próbáló ellenfél, és a mai foci egyre inkább hasonlít az ökölvíváshoz, egy "lucky punch"-csal (szerencsés ütéssel - a szerk.) bármi megtörténhet. Nem szabad leírni az albánokat" - mondta a kapus, aki szerint a Flamurtari játékerejét tekintve az NB I-ben a középmezőnyben végezne.

George F. Hemingway tulajdonos elégedetten értékelte a múlt csütörtöki találkozót, melyen szerinte egyedül a játékvezetők teljesítette szegényesen.

Továbbjutás esetén a második fordulóban az orosz Anzsi Mahacskala lesz a Honvéd ellenfele. A dagesztáni csapat az európai szövetség döntése értelmében nem saját stadionjában, hanem Moszkva közelében rendezi majd hazai mérkőzését.