Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Új beléptetőrendszer Diósgyőrben

2013.02.15. 12:44 Módosítva: 2013.02.15. 12:50

Az országban másodikként a DVTK stadionja kap korszerű beléptetőrendszert februárban. A fejlesztéssel a Magyar Labdarúgó Szövetség és a DVTK azt szeretné elérni, hogy minél szélesebb kör számára tegyék vonzóvá a labdarúgó eseményeket a stadionok biztonságának növelésével.

A DVTK labdarúgócsapatát üzemeltető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója, Dudás Hunor kiemelte: „Ez a korszerű beruházás lehetőséget biztosít a további fejlesztések megvalósítására, ez az alapfeltétele a növekedésünknek. Fontosnak tartjuk, hogy egyre többen látogassák a mérkőzéseket, és a közönség összetétele is egyre színesebbé váljon.”

A fejlesztéssel a miskolci klub több célkitűzést is szeretne megvalósítani a közeljövőben. A stadion fejlesztése folyamatosan, lépésről-lépésre történik, melyben kiemelkedően fontos momentum a beléptetőrendszer kialakítása, hiszen ez az egyik alapfeltétele annak, hogy a jövőben nemzetközi mérkőzéseket is láthasson a miskolci pályára látogató közönség.

„Külföldi példák is igazolják, hogy a korszerű beléptetőrendszerek hosszabb távon növelik a közönség biztonságérzetét. Ennek következményeként többen váltanak jegyet a mérkőzésekre, az események látogatása, a szurkolás pedig - a most is meccsre járó közösség mellett - egyre szélesebb társadalmi rétegek, a családok, gyerekek számára válhat rendszeres időtöltéssé. Az MLSZ célja, hogy 2014 végére az összes NBI-ben szereplő klub stadionjában kiépítse a biztonságos beléptetőrendszert” - mondta Dinnyés Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről.

„A pályán nemzetközi sporteseményeket, a nézőtéren pedig a régi, hűséges szurkolóink mellett újakat is szeretnénk látni. A beléptetőrendszernek nagy szerepe van a céljaink megvalósításában, így mindent megteszünk, hogy a szurkolók is minél hamarabb lássák és érezzék az előnyöket, és megszokják az új beléptetési szisztémát” - nyilatkozta Dudás Hunor a DVTK részéről.

A beruházást a Magyar Labdarúgó Szövetség végzi, az üzemeltetés finanszírozása az MLSZ-t és DVTK-t közösen terheli. A stadionba történő beléptetést jelentősen meggyorsítja, ha a szurkolók bérlettel rendelkeznek, éppen ezért a DVTK olyan konstrukciót alakított ki, mely a hat mérkőzésre szóló bérlet vásárlásakor számottevő kedvezményt biztosít.

A bérletek értékesítése február 15-én pénteken 12 órakor kezdődik két helyszínen a DVTK Ajándékbolt Diósgyőri Stadionnál és a Szinvapark bevásárlóközpontban található üzleteiben. A jegy- és bérletárak, valamint további értékesítéssel kapcsolatos hasznos információ a DVTK hivatalos honlapján, a DVTK.eu-n található.