Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Suárez szerdán újra játszhat a Liverpoolban

2013.09.24. 17:15

Tízmeccses eltiltása lejártával szerdán, a Manchester United elleni Ligakupa-mérkőzésen várhatóan visszatér a pályára Luis Suárez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának uruguayi támadója.

A dél-amerikai játékos azért kapta - még áprilisban - a súlyos büntetést, mert a Chelsea elleni rangadón megharapta Branislav Ivanovicsot, a londoniak szerb védőjét.

„Nagyon nehéz volt számára a tétlenség. Ahogy az elmúlt hetekben készült a visszatérésére, az fantasztikus" – mondta róla az Old Traffordon sorra kerülő harmadik fordulós összecsapás előtt Brendan Rodgers, a Vörösök vezetőedzője.

A válogatott csatárnak egyébként nem ez volt az első botrányos esete: 2010-ben, még az Ajax játékosaként megharapta Otman Bakkalt, a PSV Eindhoven futballistáját - ezért hét mérkőzésre tiltották el -, és ezt követően ragasztották rá „az Ajax kannibálja" gúnynevet. Suárezt 2011 decemberében nyolcmeccses eltiltással büntették, mert - már liverpooliként - rasszista kijelentésekkel sértegette Patrice Evrát, a Manchester United színes bőrű futballistáját.