Judit
2 °C
7 °C

Hiába kérte a Barca, továbbra sem igazolhatnak

2014.12.09. 18:59

A FIFA elutasította a Barcelona kérését, hogy a belga hátvédjének újabb sérülése miatt kialakult rendkívüli helyzetben egy játékost igazolhasson.

A spanyol sztárcsapat hazája szövetségének különleges esetekre vonatkozó szabályára hivatkozva fordult a FIFA-hoz, mivel a nyáron az Arsenaltól, már sérülten szerződtetett Thomas Vermaelen újra megsérült, és további hónapokra kidőlt, írja az MTI. 

A nemzetközi szövetség kedden jelezte, egy nappal korábban értesítette a Barcelonát arról, hogy a fegyelmi bizottság nem engedélyezi játékos szerződtetését az átigazolási időszakon kívül.

A spanyol bajnokságban jelenleg második helyen álló klub ezzel nehéz helyzetbe került, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy januárban, majd jövő nyáron sem igazolhat egyetlen labdarúgót sem.

A FIFA ugyanis korábban a hazai és nemzetközi átigazolásokból is egy évre kizárta, mert álláspontja szerint a klub megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A büntetés végrehajtását egyelőre felfüggesztették, mivel a Barca a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál CAS fellebbezett. A CAS még decemberben elbírálja a katalán klub beadványát.