Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Pellegrini: A szurkolóknak joguk van tiltakozni

2015.11.03. 09:25

A szurkolóknak jogukban áll kifütyülni a Bajnokok Ligája himnuszát, ha így fejezik ki, hogy elégedetlenek az európai szövetség (UEFA) működésével - vélte Manuel Pellegrini, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője, írta az MTI.

Az UEFA fegyelmi eljárást indított az angol klubbal szemben, mivel a drukkerek nemtetszésüknek adtak hangot a Sevilla elleni, október 21-i BL-találkozó előtt.

"Mindenkinek joga van tiltakozni" - szögezte le a chilei tréner a keddi, spanyolországi visszavágó előtti sajtótájékoztatón. "Ha pfújolnak, azt azért teszik, mert úgy érzik, az UEFA valamit nem jól csinál" - reagált arra, hogy előzőleg a csapatkapitány Vincent Kompany viccnek minősítette a vizsgálatot.

"A Bajnokok Ligája himnuszában nincs semmi szent" - vélekedett a belga védő. "Számos olyan mérkőzést játszottunk, amelyen rasszista megnyilvánulások is voltak, és ezeket el kell viselnünk" - tette hozzá.

A szurkolókat az dühítette fel, hogy tavaly a Manchester Citynek zárt kapuk mögött kellett lejátszania a CSZKA Moszkva elleni mérkőzését az orosz klub drukkereinek korábbi fegyelmezetlensége miatt, s az UEFA nem kártalanította azokat az angolokat, akik kifizették az útjukat az orosz fővárosba, miközben jelentések szerint néhány CSZKA-szimpatizáns azért bejutott az összecsapásra. A City hívei azóta rendszeresen megzavarják a BL himnuszának lejátszását. Az UEFA november 19-én foglalkozik a manchesteri klub ügyével.