Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Kispesti gólzápor a Haladásnak

2001.10.17. 16:57
Meglepő gólkülönbségű, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Kispest csapata a szombathelyi Haladás ellen. Félidőben - 1-0-ás hazai vezetésnél - még kevesen gondolták volna, hogy valóságos gólzápor lesz a vége. A másodok negyvenöt percben a hazaiak ellenállhatatlanul játszottak, és a kétgólos Piroska vezérletével 6-1-es győzelmet arattak.
Két, győzelemre és pontokra éhes gárda csapott össze a Bozsik stadionban a forduló szombati záró találkozóján. A kiesés rémétől fenyegetett, tizedik Kispest-Honvéd számára csak a győzelem volt elfogadható a Haladás elleni összecsapáson. Rá is fért a piros-feketékre egy kis sikerélmény, hiszen legutóbb hazai pályán még "az ősidőkben", az FTC ellen tudták megszerezni mind a három bajnoki pontot. Esélyeiket növelte, hogy a szombathelyiek sincsenek csúcsformában mostanság - a vasi zöldek legutóbb Zalaegerszegen szenvedtek vereséget 3-1-re.

A félidő első egyetlen érdemleges eseményét a harmadik percben láthatta a közönség, amikor hazai szöglet után a középre ívelt labdát Takács kiejtette, Balint eszmélt a leghamarabb és közelről a hálóba lőtt, vezetéshez juttatva a Kispestet. (1-0).

A második negyvenöt percben - közönsége legnagyobb ámulatára és örömére- valóságos gólfesztivált rendezett a kispesti gárda. Az 58. percben Sasu egy szép cselsorozat után a baloldalról visszagurított és a középen érkező Pintér a léc alá bombázott (2-0). A 69. percben eldőlt a mérkőzés: Piroska ívelt középre, Hercegfalvi 11 méterről a jobb sarokba fejelt (3-0).

És még mindig nem volt vége! A 77. perc: Piroska jobboldali szöglete után Téger csúsztatott fejjel a hosszú sarokba (4-0). Hat perccel a vége előtt szépítettek a vendégek. Filipovic húzott el a jobboldalon, majd 14 méterről lőtt és a labda a jobb kapufáról a hálóba vágódott (4-1). A kispesti drukkerek Egy perc múlva válaszolt, miután 23 méterről talált a bal felső sarokba (5-1). Már mindenki a lefújást várta, amikor a 91. percben Hercegfalvi csúsztatását Piroska továbbította a szombathelyi kapuba (6-1).