Szabotázzsal vádolják a Ferrari főmérnökét

MTI
2007.06.22. 18:30
A Forma-1-ben szereplő Ferrari szándékos szabotázzsal gyanúsítja Nigel Stepneyt, az istálló technikai fejlesztésekért felelős mérnökét.

"Az ügyészség vizsgálja a történteket, ebből mindenki sejtheti, hogy komoly dologról van szó" - mondta a La Gazzetta dello Sport című lapban Jean Todt csapatfőnök.

Az újság úgy értesült, hogy hat nappal a Monacói Nagydíj előtt ismeretlen eredetű port találtak a szerelők a két pilóta, Kimi Ra:ikkönen és Felipe Massa autójának benzintankjában. Az ismeretlen anyagot eltávolították a járműből és további vizsgálat céljából átadták a rendőrségnek.

Stepney korábban főmérnöke volt a csapatnak és miután Ross Brawn bejelentette, hogy egy évig pihenni szeretne, abban bízott, ismét elláthatja ezt a feladatot. Jean Todt azonban "lefokozta" őt és a technikai fejlesztések irányításával bízta meg.

A Ferrari belső vizsgálatot is indított a történtekkel kapcsolatban, közleményében ugyanakkor kijelentette, hogy amíg nem derül ki egyértelműen, mi történt, addig Stepney is teljes jogú tagja a csapatnak.