Eszter, Eliza
16 °C
29 °C

Mocsai: Tudati átmosást jelentene a budapesti olimpia

2015.06.09. 14:23

A gyermekek szakmai fejlődését, lehetőségeik kibővítését mindenképpen támogatni kell, ha pedig ez éppen egy lehetséges olimpiarendezéssel kapcsolatban kerül szóba, akkor pedig különösen fontos ez a támogatás – hangzott el kedden, a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért program keretében megrendezett konferenciasorozat győri állomásán.

A Bajnokok kerekasztala című sportszakmai beszélgetésen Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora elmondta, hogy ha Magyarország kapná meg a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát, akkor a társadalom olyan „tudati átmosáson kerülne keresztül, amely utána hosszú évtizedekre határozná meg a magyar közgondolkodást, nemcsak a sport területén".

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdaedző hozzátette: nem csupán az ország egy-egy pontjain lennének létesítményfejlesztések, hanem a "tervszerűséget és a célszerűséget követve" szétszórtan, így nőne az esélye annak, hogy egyre több fiatal válassza a profi sportolást.

Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó, az Olimpiai Védnöki Testület tagja is a létesítményfejlesztést emelte ki a konferencián. Úgy fogalmazott, hogy a fiataloknak folyamatosan újabb célokat, újabb lehetőségeket kell adni, és akkor, amikor a kilenc évvel későbbi olimpiára gondol az ember, "az álmok egy kicsit reálisak lesznek".

Polgár Judit nemzetközi nagymester, tízszeres sakkolimpikon, az Olimpiai Védnöki Testület tagja úgy fogalmazott: ha egy gyereknek az az álma, hogy olimpiai bajnok legyen, akkor azt mindenképpen támogatni kell. Az pedig külön motiválttá fogja tenni, hogy hazai rendezésű olimpián szerepelhet és végigkísérheti az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

A Társadalmi párbeszéd az olimpiáért konferenciasorozat Budapest, Miskolc és Győr után Szegeden folytatódik majd. (MTI)

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft