Nemcsak beszélni, sportolni is fognak a budapesti szabadidősport-világkongresszuson

2015.08.05. 13:57

Hatvan-hetven nemzet képviselői vehetnek majd részt a legjelentősebb szabadidősport szervezet, a TAFISA világkongresszusán, Budapesten október 14. és 18. között. A rendező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSSZ) ígéri, nemcsak beszélni fognak a sportról, hanem gyakorolni is fogják.

Az MSSZ szerdai sajtóbeszélgetésén, Wolfgang Bauman TAFISA-főtitkár közölte, hogy szinte már teljesen befejeződtek az előkészületek, úgy véli, Budapest azért is jó helye lesz a kongresszusnak mert egyre fontosabb kérdés az olimpiai mozgalom  és a szabadidősport kapcsolata. Szerinte Budapest ezt a 2024-es olimpiai pályázatában is kihasználhatja.

Az MSSZ elnöke, Czene Attila elmondta, a világkongresszus öt nagy témáról fog szólni, szeretnék átadni a magyar tudást mindenkinek. Az egyik fő téma, éppen az itthon kitalált sportinformációs és minőségbiztosítási rendszer bemutatása lesz. De szó esik majd a tradicionális sportok szerepéről, a személyes példamutatásról, és a következő nemzedékek sportjáról is. Arra is próbálnak majd válaszokat adni, hogy egy nagy világesemény, például egy olimpia után, hogy tudnak hasznosulni a létesítmények és az amiatt létrejövő intézményrendszer.

A kongresszuson 300-350 fő vehet majd részt, a szervezők őket is megmozgatják, a shuttle buszokat elfelejthetik a delegáltak, gyalog kell megközelíteni a szállásokról a helyszíneket, de lesznek külön gyaloglással, biciklizéssel és futással összekötött feladatok, amelyekkel Budapestet is bemutatják.