Gyöngyi
4 °C
13 °C

Póta elődöntős párosban

2015.10.03. 13:18

 

Póta Georgina a román Elizabeta Samara oldalán bejutott a legjobb négy közé a jekatyerinburgi asztalitenisz Európa-bajnokság női páros versenyében, így ebben a számban már biztosan érmet szerez, írta az MTI.

A szombat délelőtti negyeddöntőben az első helyen kiemelt német Shan Xiaona, Petrissa Solja duó volt a magyar, román kettős ellenfele; a mérkőzés óriási csatát hozott.

Pótáék kétszer is szettelőnybe kerültek, a rivális azonban mindkétszer egyenlített, majd az ötödik játszma megnyerésével már a németeknél volt az előny. A döntőnek a hatodik felvonás bizonyult, amely rendkívül szoros küzdelmet hozott, végül Pótáék meccslabdát is hárítva nyerték 14-12-re, majd az utolsó játszma már viszonylag simán lett az övék.

A Póta, Samara duó magyar idő szerint 17.15 órától lép asztalhoz az elődöntőben, riválisuk a kínai származású, holland színekben versenyző Li Jie, Li Qian kettős lesz.

Pótára és Samarára ezt megelőzően még egy egyes meccs is vár: 12.30-tól éppen egymással néznek majd farkasszemet a negyeddöntőben.

Női páros, negyeddöntő: Póta Georgina, Elizabeta Samara (magyar, román)-Shan Xiaona, Petrissa Solja (német) 4-3 (10, -9, 10, -7, -10, 12, 8)