Házkutatást tartottak Pászkány Árpádnál a focicsapat miatt

2016.05.19. 12:20

Bűnszervezet létrehozása, folyamatos és súlyos következményekkel járó sikkasztás, folyamatos adócsalás és folyamatos pénzmosás gyanújával indított csütörtökön vizsgálatot a kolozsvári CFR labdarúgóklubnál a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) - írja az MTI az Agerpresre hivatkozva.

A nyomozók hajnalban a klubnál, Pászkány Árpádnál, a klub volt főrészvényesénél és Iuliu Muresannál, a klub elnökénél is házkutatást tartottak. Az ügyészség a klub és a személyek megnevezése nélkül közölte, hogy húsz helyszínen tartanak csütörtökön házkutatást, és egyelőre gyanúsítottak nélkül vizsgálják az ügyet. A nyomozók szerint alapos a gyanú, hogy a klub vezetőségéhez tartozó személyek 2008 és 2013 között közel 8,5 millió eurót (2,6 milliárd forint) tulajdonítottak el a klub vagyonából. 

Az ügyészek szerint a pénz kivonása Cipruson és a Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cégeken keresztül történt. Ezek a cégek tanácsadói, illetve közvetítői szerződéseken keresztül tényleges szolgáltatások végzése nélkül jutottak jelentős pénzösszegekhez. A bűnügyi vizsgálat két nappal az után kezdődött, hogy a CFR labdarúgócsapata megnyerte a román kupát.