Mihály
2 °C
16 °C

A súlyemelő-válogatott második lett a V4-versenyen

2016.09.26. 14:02

A magyar válogatott másodikként végzett Prágában a visegrádi négyek - Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia - legjobb súlyemelőinek hétvégi versenyén.

A 2015 után idén is a cseh fővárosban rendezett versenyen a Bazsó Bianka, Jung Beáta, Soóky Gergely, Kis Attila, továbbá a junior-korcsoportos Polgár Mirjam és Kmegy Máté alkotta vegyescsapatot egyedül a lengyel válogatott tudta megelőzni. A sorrend a testsúlyhoz viszonyított összeredményt figyelembe vevő úgynevezett Sinclair-pontszámítás alapján dőlt el.

Az egyéni értékelésben is remekül zártak a magyarok, mivel - ahogyan arról Dobos Imre, a hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöke az MTI-nek hétfőn beszámolt - Jung Beáta lett a mezőny legjobb női versenyzője. A junioroknál Polgár Mirjam a második, Kmegy Máté pedig a harmadik legjobb teljesítményt nyújtotta a V4-ek emelői között.

Az MSSZ elnöke szerint meglett volna a csapatgyőzelem is, ha Prágában versenyez Nagy Péter is, de az ólomsúlyú szegedi emelő, aki a riói nyári játékokon 10. helyen végzett kategóriájában, az olimpia utáni pihenőjét tölti.