Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Péni István majdnem duplázott az ob-n

2017.02.12. 18:36

Péni István a csütörtöki junior versenyhez hasonlóan vasárnap a felnőttek között is nemzetközi szintű alaperedmény után lett a döntőben második a Százhalombattán rendezett légfegyveres országos bajnokságon.

Ahogy az MTI megírta, az UTE 20 éves klasszisa a 60 lövéses versenyben 628,3 körrel óriási fölénnyel lett első, a világkupa-győztes, olimpiai ötödik Sidi Pétert kereken négy körrel megelőzve, a döntőben azonban az alapban harmadik, szintén junior korú Vas Péter volt a legjobb. Az ezüstérmes Péni mögött Sidi szerezte meg a bronzot.

A női puskások visszafogott eredményeket lőttek az alapversenyben, Biatovszki Mirának 412,8 kör is elég volt az első helyhez. A döntőt aztán Szijj Katinka nyerte meg Gáspár Lalita és riói olimpikon Miskolczi Julianna előtt.

Az ob a harmadik, egyben utolsó válogató volt a maribori, márciusi Európa-bajnokságra. A válogatási elvek szerint a három válogatóból mindenkinek a két-két legjobb alaperedményét veszik figyelembe, és az ez alapján kialakult sorrend dönt az utazók kilétéről.

Győrik Csaba szövetségi kapitány a jövő héten tesz javaslatot az Eb-csapatra, melyről szerdán tárgyal majd a magyar szövetség elnöksége.

Eredmények:

férfi puska:

------------

1. Vas Péter (FSLK) 247,9 kör

2. Péni István (UTE) 247,2

3. Sidi Péter (KOSE) 224,4

csapat:

1. UTE (Péni, Boda Bence, Bukovszky Péter) 1854,5 kör

női puska:

----------

1. Szijj Katinka (UTE) 246,6 kör

2. Gáspár Lalita (Vasas) 245,2

3. Miskolczi Julianna (KVSE) 225,6

csapat:

1. UTE "A" (Biatovszki Mira, Szijj, Toma Dorina) 1230,2 kör