Erzsébet
1 °C
4 °C

Svájc gyorsan leszavazta a téli olimpiát

2017.02.13. 14:21

Még el sem indult a 2026-os téli olimpia hivatalos pályázati időszaka, máris leszavazták a rendezést a svájci Graubünden kantonban, írja az Insidethegames.

Svájcban a 2022-es téli játékoknak is nekifutottak volna Davosszal és St. Moritz-cal, de akkor is elutasították a helyiek. Most még nincs szó arról, hogy ne próbálkoznának, de nem indulnak túl nagy támogatottsággal, az már látszik. Az olimpia ellenzőinek a száma növekszik, a 2022-es pályázatnál még csak 52 százalék mondott nemet.

Graubünden – ez csak egyik rendezésre kinézett tartomány – szavazásán hatvan százalék utasította el a téli olimpiát. Az olimpia kritikusai szerint a 25,2 milliárd dollárosra tervezett esemény költségvetése nem elég átlátható, és a rendezők az adófizetők számára nem tudják pontosan megmondani, hogy mire költik a pénzüket.

Svájc még nem adja fel, Sionnal is pályázhat. Ott 2018 végén dönthet majd szavazás arról, hogy egyáltalána nekifussanak-e a rendezésnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?