Elvágom a torkod, mutatta az orosz edző

2014.05.25. 08:46

Vasárnap a finnek az oroszokkal az aranyért, a csehek a svédekkel a bronzért játszanak a minszki jégkorong-világbajnokságon. A szombati elődöntőkben Oroszország a svédeket 3-1-re, a finnek a cseheket 3-0-ra verték.

Szombaton Minszk ugyanazt az arcát mutatta, mint az előző két napon is. Nyárias meleg, a csarnokban viszonylag hűvös fogadta a szurkolókat. Az oroszok elözönlötték a fehérorosz fővárost, a hazaiak közül is mindenki a Nagy Testvérnek drukkolt a svédek elleni elődöntőben.

A 19. másodpercben, egy hihetetlen védekezési hiba után vezettek a svédek, de a harmad végére már fordított Oroszország. Onnantól kezdve pedig már sok minden nem történt. A várt nagy csata elmaradt, a kedélyeket csak a kispadoknál történtek borzolták. A jégen Mikael Backlund ütötte el nagyon csúnyán Szergej Plotnyikovot, ami kicsapta a biztosítékot Oleg Znarnok edzőnél, aki Rikard Grönborg svéd másodedzővel kezdett vitatkozni. Az orosz egyértelműen jelezte, hogy menjenek hátra és ott elbánik vele. Ezt nyomatékosítva mutatta neki, hogy elvágja a torkát.

Erre persze nem került a sor, a végére lehiggadtak a felek, és az oroszok jutottak a döntőbe. Nagy meccsre lehetett számítani a két észak-amerikai válogatottat kiverő csehek és finnek meccsén is, de aztán sima finn győzelem lett a vége. A csehek árnyékuk voltak önmaguknak, a finn Pekka Rinne kapus hibátlanul hozta le a meccset, de ez leginkább a cseh csatárok bénázásán múlt. Eldőlt az is, hogy a csehek legendája, a 42 éves Jaromir Jagr így nem lesz háromszoros világbajnok. Az egyik kiállításánál tehetetlen dühében a botját a büntetőpad ajtajához, a törölközőjét a zsűriasztalt védő plexihez vágta.

A Svédország-Csehország bronzmeccset magyar idő szerint 15.30-kor, az Oroszország-Finnország döntőt 20.00-kor kezdik.

Eltiltották a döntőről Znarokot

A Grönborg felé irányzott mozdulata miatt nem ülhet majd a kispadon Oleg Znarok, míg a svédnek a bronzmeccset kell majd kihagynia. Az ítélet szerint a mérkőzések alatt egyik szakember sem lehet kapcsolatban csapatával, sőt, az eredményhirdetésen sem vehetnek részt. (MTI)