Vereséggel zártuk a divíziós hoki-vb-t

2017.04.28. 15:06

A magyar jégkorong-válogatott 3-1-es vereséget szenvedett Kazahsztán ellen a kijevi, divízió I/A-csoportos világbajnokságon. Azt már korábban is tudtuk, hogy bármilyen eredmény is születik, mi az 5. helynél sem rosszabb, sem jobb helyen nem végzünk majd. Kazahsztán viszont esélyt kapott így még a feljutásra, de nem az ő kezükben van a sorsuk.

A mérkőzés online tudósítását itt olvashatja.

Ahogy a játékosok ígérték, egy sokkal pörgösebb csapat kezdte a vb utolsó játéknapját. A támadások felépítésében is sokkal több volt a tudatos dolog, csak a sajnos a védekezésben maradt hiányérzet a közönségben. Egy távoli lövésbe bele sem tudott érni a visszakerülő Rajna Miklós, 0-1, majd alaposan lemaradtunk egy kazah támadásról, 0-2.

Szerencsére végre bejött egy emberelőnyös gól. A végig nagyon agilisan küzdő Bartalis harcolta ki a lehetőséget, amit aztán Sagert vágott be, a kazah sem tudott hozzányúlni, 1-2. Még az utolsó másodpercekre is maradtak lehetőségeink, de ezek kimaradtak.

Aztán a második harmadra tovább erősödöt az a hit, higy ha így játszunk végig minden meccsen, vérmesebb reményeink is lehettek volna. Összeraktuk a védekezést, és nagy elánnal támadtunk, voltak olyan percek, amikor a kazahok a védekező harmadból se nagyon tudták kihozni a korongot. Kis szerencsével emberhátrányból is betalálhattunk volna. Ez nem sikerült, de a játékosok tényleg mindent elkövettek a sikerért, az egygólos hátrány viszont megmaradt az utolsó játékrészre.

A harmadik harmadot nagy iramban folytatta mind a két csapat. Fontos volt, hogy koncentráltan folytassuk és így is tettünk, óriási munkát végeztünk az egyenlítő gólért, a lövések is megvoltak hozzá, de valahogy nem akart összejönni.

A meccs végéig nem csökkent az iram, kevesebb lett a lövés, majd két kazah jelezte, hogy ők mindenféleképp három pontot akarnak szerezni. A végén volt még egy emberelőnyünk, a kapust is lehoztuk, de ez sem volt elég, az utolsó másodpercekben pedig kaptunk még egy üres kapus gólt, de ez már mindegy volt. 

Mi az 5. helyen végeztünk, Kazahsztán jelenleg 11 pontos, de a két 9 pontos, Ausztria és Dél-Korea még játszani fog, így a lengyelek biztosan nem juthatnak fel.

"Kemény meccset játszottunk a kazahokkal, elégedett vagyok a játék színvonalával és a fiúk hozzáállásával. - mondta a meccs után a szövetség honlapjának Rich Chernomaz, szövetségi kapitány. - A bulik többségét mi nyertük meg, 2-0 után még visszajöttünk, voltak helyzeteink is. Az utolsó percekre lehoztuk a kapusunkat, de akkor sem tudtunk betalálni.”

Garát Zsombor, a magyar válogatott hátvédje szerint  jól indult a vb, hiszen megvertük az ukránokat, azonban azon a mérkőzésen is többet ki tudtunk volna hozni magunkból: "Egyik ellenfél sem volt verhetetlen, így a csapaton belül kell megtalálni a hibát és a következő világbajnokságra azt kijavítani. Az országunkért küzdöttünk, de nem úgy alakult ez a hét, ahogy szerettük volna.”

Bartalis István, a magyar válogatott csatára: „A legjobb mérkőzésünket játszottuk a vb-n a kazahok ellen, beleadtunk mindent, ahogy az edző kérte. Megpróbáltuk kiszolgálni a közönségünket, attól függetlenül, hogy nem sikerült a győzelem, jól fejeztük be a vb-t.”

Szirányi Bence, a magyar válogatott hátvédje: „A legjobb mérkőzésünket játszottuk a világbajnokságon, a többi mérkőzés azonban mindenkinek nagy csalódást okozott, sokkal többet vártunk el magunktól. Az emberhátrányok sokat kivettek belőlünk ezen a mérkőzésen is, a kazahok pedig A csoportos szinten játszanak, higgadtan játszottak a koronggal, ami néha bajt okozott.”

Magyarország-Kazahsztán 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

Gólszerző: Sagert (17:34), ill. Dallman (2:48), Mihalisz (10:25), Nigel Dawes (59:47)