Ez a poszt a következő Percről percre része:

Magyarország-Kazahsztán

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A papírforma alapján a legerősebb válogatott az első meccsen még legyűrte Ausztriát, de aztán meglepetésre kikapott Dél-Koreától. Egy hosszabbításos győzelem a lengyelek, majd egy sima az ukránok ellen következett. A mieink az ukránok legyőzése után 3-1-re kaptak ki Ausztriától és Dél-Koreától is. Legutóbb pedig a lengyelek mértek ránk fájó, 2-0-s vereséget.

  • Nyolc egymás elleni meccs volt, és az elején 1993-ban még óriási volt a különbség a két csapat között. Az első hivatalos meccs 1-7-tel, a második 5-14-gyel zárult. Szép fokozatosan jöttünk fel a folyamatosan az első és a másodosztály között ingázó csapat ellen, amely tavaly velünk együtt esett ki az A csoportból. 2013-ban sikerült őket legyőzni, a legutóbbi meccsen, amelyen éppen a szentpétervári vb-re készültünk, 3-2-re kaptunk ki.

  • A nevezett 22 játékosból 19 az orosz szuperligában szereplő Barys Asztana hokisa. A csapat 5. helyen végzett a 15 fős keleti főcsoportban és a rájátszás második körében esett ki. Előbb 4-2-re verte a Traktort, majd 4-0-ra kapott ki a Metallurg Magnyitogorszktól, amely aztán a döntőig jutott.

  • A kazah válogatottban öt honosított játékos szerepel: Kevin Dallman, Nigel Dawes, Dustin Boyd, Martin St. Pierre és Brandon Bochenski.  Különösen Dawes-re és Bochenskire hívnánk fel a figyelmet, előbbi 7, utóbbi 6 ponttal vezeti a pontlistát itt Kijevben.

  • Az biztos, hogy bármi is lesz a meccs vége a magyar válogatott az 5. helyen fejezi be a tornát. Kazahsztánnak van még miért izgulnia. Nyerniük kell ellenünk, de még az is kevés. A feljutásukhoz az kell, hogy osztrák a lengyeltől, vagy a Dél-Korea az ukrántól kapjon ki. Erre azért az eddig látottak alapján szerény az esély. Esélyesebbnek tűnik, hogy az élen álló két válogatott, az osztrák és a koreai hozza meccsét és feljut. Minden más esetben akár körbeverés alakulhat ki, de ez majd a délután folyamán kiderül