Megtiltották a játékosoknak az osztrák hokiligában, hogy kezet fogjanak

2020.02.27. 12:31

Az osztrák jégkorongliga (EBEL) ügyvezető igazgatója, Christian Feichtinger arról beszélt egy interjúban, hogy a koronavírus-járvány miatt a jelenleg zajló rájátszásában ideiglenesen megtiltották a játékosoknak, hogy kezet fogjanak a meccsek után, írja az MTI. 

Ausztriát kedden érte le a járvány, két fertőzött beteget regisztráltak Tirolban, mindketten jártak nemrég Olaszországban. Egy nappal később Bécsben is diagnosztizálták az első beteget, az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg koronavírustól. 

Az is elhangzott az interjúban, hogy újabb magyar csapat csatlakozhat az osztrák bajnoksághoz, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda a kiszemelt. Egy magyar csapat már van az osztrák bajnokságban, a Hydro Fehérvár AV19 2007 óta szerepel az EBEL-ben. 

Jelenleg 11 csapatos az osztrák bajnokság, egy új csapattal szeretnék bővíteni a mezőnyt. A négy jelölt közül az öt éve alapított Bratislava Capitals a szlovák másodosztályban (1. Liga), a szlovén Olimpija Lubljana az EBEL másodosztályának számító Alpesi Ligában, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda pedig a szlovák élvonalban (Tipsport Liga) szerepel jelenleg. Azt nem árulta el a liga vezetője, hogy mikor döntenek az új csatlakozóról.