A Chelsea BL-győztes kapusa új csapatban folytatja hokis pályafutását

cech
2022.11.07. 14:12
Új csapatban folytatja jégkorongos pályafutását Petr Cech, a cseh labdarúgó-válogatott korábbi klasszis kapusa – adta hírül az MTI.

A londoni Chelsea-ben és Arsenalban is megforduló, 2005-ben a világ legjobb hálóőrének választott Cech 2019-es visszavonulását követően próbálta ki magát új sportágában, akkor az angol Guildford Phoenix klubbal kötött szerződést. Ott 2022-ig játszott, s 18 mérkőzésen bizonyíthatta, hogy a hokikapuban is képes kiváló teljesítményre.

A most negyvenéves kapus a csehek hokis legendájának, Dominik Haseknek a tiszteletére a 39-es mezszámot választotta, debütálásakor pedig rögtön a mérkőzés legjobbjának járó elismerést is megkapta, miután két büntetőt védett.

Cech – aki a BBC honlapjának beszámolója szerint előző klubjában 93,1 százalékos hatékonysággal védett – az új szezonban a Chelmsford Chieftains együttesében, a Division 1-ben, vagyis a nemzeti bajnokság második osztályában folytatja jeges karrierjét. A klub vasárnapi bejelentése szerint a megállapodás egy idényre szól.

(Borítókép: Ben Radford / Corbis via Getty Images)