Emberölés gyanújával letartóztattak egy férfit az elvágott torkú hokis ügyében

2023.11.15. 08:44 Módosítva: 2023.11.15. 08:58
A nyomozók letartóztattak egy férfit Adam Johnson halálának ügyében. A rendőrök megerősítették, hogy a gyanúsítottat kihallgatják a tragikus incidens körülményeiről.

A korábban 13 mérkőzésen az NHL-es Pittsburgh Penguinsben is szereplő Adam Johnsonnak október végén a Sheffield Steelers otthonában rendezett meccsen egy ütközést követően egy korcsolyapenge elvágta a nyakát.

A pályán elsősegélyben részesítették a Nottingham Panthers játékosát, majd kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni.

A rendőrség – amely a „tragikus és példátlan” halálesetet körülményeit igyekszik feltárni – arra figyelmeztetett, hogy a vizsgálat „egy ideig” még eltart. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket a letartóztatott férfiról.

„A tragédiát követően azonnal megkezdtük a nyomozást, és azóta is kiterjedt vizsgálatokat folytatunk, hogy kiderítsük, milyen események vezettek Adam elvesztéséhez. A saját területükön magasan képzett szakértőkkel beszéltünk, hogy segítsük a nyomozásunkat” – idézte Becs Horsfall főfelügyelőt a The Telegraph.

A rendőrök szerint a boncolás megerősítette, hogy Johnson halálát halálos nyaksérülés okozta. A 29 éves Johnson halálát vizsgáló vezető halottkém, Tanyka Rawden arra kérte a jégkorongozókat, viseljenek nyakvédőt, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen tragédia a hokimeccseken.

A nemzetközi szövetség (IIHF) már jelezte is, hogy változtatásokat tervez eszközölni a jégkorongozók biztonsági felszereléseit illetően.

Nem akarjuk elsietni a dolgot, mert valóban jó védelemre van szükségünk. Ezt pedig a lehető leggyorsabban megvalósítjuk

– jelentette ki Luc Tardif, a szervezet elnöke a Landshutban zajló Német Kupa helyszínén.