Jogerős döntés született a korábbi magyar szövetségi kapitány ügyében

2024.01.24. 13:56
Az Erste Liga közlése szerint jogerőre emelkedett a csíkszeredai büntetés az úgynevezett Constantine-ügyben.

Tavaly ősszel a kanadai top junior-jégkorongbajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések miatt eltiltotta Kevin Constantine-t, a korábbi magyar szövetségi kapitányt.

A jégkorong Erste Ligában szereplő Csíkszereda ennek ellenére hivatalos személynek jelölte a szakembert a Gyergyói HK elleni mérkőzésre. Erre válaszul a magyar szövetség főtitkára, Sipos Levente hivatalos személy jogosulatlan szereplésének gyanújával fegyelmi eljárást indított a székely csapat ellen.

A klub azzal védekezett, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem volt tudomása arról, hogy Kevin Constantine jogvitában állna a Magyar Jégkorongszövetséggel (MJSZ). A Fegyelmi Bizottság az elsőfokú eljárásban tényként állapította meg, hogy a Csíkszereda – a jelzések és figyelmeztetések ellenére – szándékosan megsértette a vonatkozó szabályozásokat.

MINT ÍRTÁK, A WHL KÉPVISELŐI AZ MJSZ MEGKERESÉSÉRE MEGERŐSÍTETTÉK, HOGY KEVIN CONSTANTINE MINDENNEMŰ TEVÉKENYSÉGÉT RASSZISTA MEGNYILVÁNULÁSA MIATT 2023. SZEPTEMBER 25-ÉN HATÁROZATLAN IDŐRE FELFÜGGESZTETTÉK, AMI ALÓL – KÉRELEMMEL – LEGKORÁBBAN 2025 JÚLIUSÁBAN MENTESÜLHET.

„A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége mint a sportfegyelmi feladatokat másodfokon ellátó testület a Sport Club Csíkszereda ellen meghozott fegyelmi döntést, vagyis a hárompontos levonást és a 3 ezer eurós büntetést helybenhagyja. Az elnökség áttekintette az elsőfokú eljárásban keletkezett iratokat, a fellebbezést, valamint a mellékletet, és egyetértett a Fegyelmi Bizottság azon megállapításával, hogy a Csíkszereda az MJSZ képviselőinek előzetes tájékoztatása ellenére, szándékosan hagyta figyelmen kívül, hogy Kevin Constantine-t nem nevezheti a mérkőzésekre hivatalos személyként” – olvasható az Erste Liga honlapján megjelent közleményben.