Ovecskin bevágta az ötszázadikat

2016.01.11. 09:49

A Washington egy durva 7-1-gyel küldte haza az Ottawát, és a hét Capitals-gólból Alekszandr Ovecskin kettőt vállalt, ebben a szezonban már 26-nál jár. Az orosz csatár a 801. meccsén jutott el ehhez a jubileumi gólhoz, nála gyorsabban csak Wayne Gretzky (575 mérkőzés), Mario Lemieux (605), Mike Bossy (647) és Brett Hull (693) érte el az 500. gólt. A Washington sikeréből Nicklas Bäckström három gólpasszal vette ki a részét. A Caps már 18 ponttal vezeti a csoportját.

Nem szakadt meg a Florida egészen zseniális sorozata sem. A Panthers Edmonton nyert, ezzel sorozatban már 12. meccse nem kapott ki. Jaromir Jagr is újabb lépést tett a halhatatlanság felé, szezonbeli 15. gólja karrierje 737. találata volt, ezzel már csak négyre van az örökrangsorban harmadik Brett Hulltól. A Florida öt pont előnnyel áll a divíziója élén. Jagr ráadásul egy nagyon pimasz gólt ütött, a védő harmadban szerzett korongot vitte rá egyedül a kapusra.

A Buffalo Sam Reinhart élete első mesterhármasával győzte le idegenben a Winnipeget. A 20 éves hokis ebben a szezonban 42 meccsen 12-szer talált eddig be. A Chicago Marian Hossa és Patrick két duplájával 6-3-ra nyert a Coloradóval szemben. A Blackhawks edzőjének, Jeol Quenneville 781. győzelme volt ezzel a már a második a legendás Al Arbourral együtt. A New Jersey Jon Merrill idei első góljával nyert Minnesotában, míg a Detroit Riley Sheahan idei első győztes góljával nyert Anaheimben.

Winnipeg Jets-Buffalo Sabres 2-4

Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 6-3

Washington Capitals-Ottawa Senators 7-1

Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 1-2

Minnesota Wild-New Jersey Devils 1-2

Edmonton Oilers-Florida Panthers 1-2